Автор
Антония Михайлова

Как да си направите карта на желанията, която сбъдва мечтите

Вярвате в енергията на луната, силата на звездите и обичате да мечтаете? Това е чудесно! Любовта и вярата ви в чудесата ще ви помогне да изпълните една доказано ефективна психологическа практика. Сега ще ви научим да мечтаете и да си пожелавате по умен начин. Всъщност можете да си пожелаете нещо по най-различни начини - като например, си налеете чаша вода, да кажете какво искате и да я изпиете. Можете да изречете желанието си на глас три пъти (по този начин мозъкът възприема вашия блян не просто като мисъл, а като намерение и започва да го изпълнява). 

Друг начин е да визуализирате желанието си. Трябва да си представите подробно какво искате, като същевременно допълвате въображаемата си картина със звуци и усещания. Факт е, че като рисуваме „картини“ във въображението си, ние създаваме образ на желаното събитие.

Един от най-простите и ефективни начини за визуализация на това, което копнеем да ни се случи, е създаването на карта на желанията. В крайна сметка ще получите колаж - картина на вашето желано бъдеще. Всъщност това е инструмент, който призовава добрите сили на Вселената да ви помогнат. 

Достатъчни са само 6 стъпки за създаване на магическата карта на желанията:

1. Набавете си следните елементи за създаването на картата 

За целта ви трябва картон или лист бяла хартия, ножица, лепило, флумастери, списания със снимки или готови снимки, които сте изрязали. Ще ви трябва и ваша снимка, на която се харесвате. И свещ. Ако вярвате в енергийните потоци, помислете, че свещта ще отнеме всички негативни мисли, ако внезапно възникнат при създаването на картата. 

2. Планирайте годината си във всички области на живота

Психолозите и треньорите използват „колело на баланса“ в работата си – вашата диаграма в идеалния случай трябва да е подобна. Маркирайте областите, които наистина са важни за вас:

- семейни връзки
- работа/учене
- здраве
- образование
- приятели
- самоусъвършенстване
- финанси
- почивка/пътуване

Можете да разделите листа на девет равни сектора, както в нашия пример. Не пропускайте да поставите снимката си и всичко свързано с вашата личност в центъра. Можете да добавите самоутвърждаващ надпис към снимката: „Аз съм успешен“ или „Аз съм влюбен“.

3. Важно е желанията да бъдат формулирани правилно

Те трябва да са само за вас („Ставам богат“, „Гордея се с успеха на сина ми“ и т.н.). Трябва да пишете в сегашно време и, да произнасяте на глас фразите сякаш вече се сбъдват. („Искам собствен апартамент” е неправилно, „Живея в къща на морето” е правилно). Формулировката трябва да е ясна и конкретна, когато става дума за време. Например „Ваканция през лятото“ е неправилно, на „Разхождам се из Барселона през юни“ е правилно формулирано. 

Желанията трябва да бъдат добронамерени не само за вас, но и за другите. Желанията не трябва да вредят или влошават живота на околните. Мечтаете си например за едно екстремно околосветско пътешествие, което ще продължи цяла година, но готови ли сте да го направите с съпруга си и три деца, едното от които е новородено? Някои по-сложни желания е по-добре да разделите на различни сектори - например, имате собствен бизнес. Напишете своите бизнес постижения в зоната на кариерата, а приходите от вашия бизнес - в зоната на богатството.

View post on Instagram
 

4. Картата трябва да бъде направена в добро настроение

В крайна сметка това е творчески процес, който трябва да ви вдъхновява, а не да ви депресира. Пуснете музика, налейте си ароматен чай, облегнете се удобно... 

5. Препоръчително е да съхранявате картата далеч от полезрението на непознати 

Добре е да държите картата на уединено място, известно само на вас. Основното правило при създаването на карта е да си позволите смелостта да мечтаете. И тогава мечтите наистина ще се сбъднат.