Автор
Евелин Попадийна

За вълшебни, дълги и извити мигли: Домашни серуми, които ще ви направят неземно красиви

Жените обичаме да си правим домашни маски за лице. Постоянно четем статии, разпитваме бабите си за маски от натурални продукти, които да подобрят състоянието на кожата ни. Но много често забравяме за миглите си, а те са съществена част от нас, тъй като на мъжете им правят впечатление. Ако миглите ви са къси и рехки е време да предприемете действие и да се погрижите за тях. Затова ви даваме няколко рецепти за домашни серуми, които да подобрят състоянието на вашите мигли.

Серум за дълги мигли
2 супени лъжици бадемово масло
2 супени лъжици рициново масло
В малък съд смесете бадемово и рициново масло. След като приключите с вечерната си рутина, нанесете малко от сместа върху миглите.

Бадемовото масло съдържа биотин, който насърчава растежа на миглите. Също така съдържа витамин A, който стимулира производството на нови кожни клетки, което помага за намаляване на фините линии около очите. Рициновото масло е богато на аминокиселини като рицинолова киселина, които подобряват здравето на космените фоликули. 

Серум за гъсти мигли
2 бадема
1,5 супени лъжици кокосово масло
2 супени лъжици рициново масло
За да приготвите този серум, вземете бадемите и ги изпечете добре на котлона. След това ги начукайте. Смесете получения прах с кокосово масло и рициново масло. Нанесете сместа преди лягане с помощта на спирала за еднократна употреба.

Кокосовото масло прониква в космените фоликули без затруднения поради сходството в липидната структура. Намалява загубата на протеин и помага за укрепване на миглите. Бадемът помага при удебеляване и потъмняване на веждите и миглите.


Серум за подхранване на миглите
2 супени лъжици зехтин
2 капсули витамин Е
Смесете двете съставки. Нанесете го преди лягане за дълги мигли. 

Зехтинът съдържа антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на клетките и подхранват космените фоликули. Ако миглите ви падат лесно, зехтинът ще ги заздрави. Витамин Е има антиоксидантни свойства, които предотвратяват увреждането на клетките и защитават миглите от свободните радикали и ултравиолетовите лъчи на слънцето, които водят до разпадането на клетките на космения фоликул.

Алое вера гел серум
1 чаена лъжичка гел от алое вера
Витамин Е на капсула
1 супена лъжица кокосово масло
В купа смесете гела от алое вера, гела от витамин Е и кокосовото масло, докато получите гладка паста. Нанесете го преди сън.

Алое вера е наситено с полезни растителни компоненти, които стимулират растежа на миглите. Има охлаждащ ефект, който отпуска зоната около очите.

Серум за укрепване на миглите
2 супени лъжици арганово масло
2 супени лъжици масло от авокадо
Този серум не само ще ви осигури дълги мигли, но и ще ви помогне да ги заздравите. Просто смесете масло от авокадо с арганово масло и го нанасяйте всяка вечер върху линията на миглите си.

Аргановото масло е известно със своите лечебни свойства. Богато е на витамини, минерали, антиоксиданти, есенциални мастни киселини и повишава еластичността на косъма. То е леко, бързо абсорбиращо се масло, което го прави благодат за дълги мигли. Маслото от авокадо неутрализира щетите, причинени от грима на очите и подхранва веждите.

Съвети за дълги мигли
- Нанесете серума за растеж на мигли с помощта на четка от спирала за еднократна употреба.
- Уверете се, че каквото и да използвате за вашите мигли, не влиза в очите ви.
- Отстранете грима от очите внимателно, без да търкате и дърпате.
- Спрете да търкате очите си.
- Направете почивка от изкуствените мигли и спирала за поне един месец.
- Никога не спете с грим на очите.
- Използвайте серумите за мигли през нощта, за да избегнете замърсяване.
- Избягвайте използването на водоустойчив грим за очи.
- Не дърпайте миглите си, докато ги извивате.
- Хранете се здравословно и приемайте 1 супена лъжица ленено семе всеки ден.

Домашна детоксикираща напитка, която ще изхвърли паразитите от червата ви
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Домашна детоксикираща напитка, която ще изхвърли паразитите от червата ви

Автор Теодор Муховски