Автор
Мария Николова

Венета Райкова: Търсете щастието и не го жертвайте заради никого, освен заради децата си

Никога няма да забравим "Горещо" с Венета Райкова. Макар че в момента водещата не е на екран, тя радва почитателите си с книгите си, в които разкрива тайни от телевизионния и светския живот у нас. Венета Райкова, която стана най-четената българска писателка, разказва специално за Woman.bg в месеца на книгата за писането, славата, отношенията между мъжете и жените, делото с Юксел Кадриев.

-Вие направихте пълен фурор с книгите си – станахте най-четената българска писателка. Мечтала ли сте някога за точно такава слава?

- Да. Още от осемнайсетгодишна исках да пиша книги, но все отлагах и не намирах време. Затова от личен опит ще посъветвам вашите читателки да преследват мечтите си, да не губят нито ден, нито час! Вложих душата и сърцето си в романите „Триумфът на кучките“, „Вещицата“ и „Инсомния“ и читателите го усетиха и оцениха. Затова книгите ми се превърнаха в бестселъри и бяха преиздавани многократно. Така се стигна до черешката на тортата – новият ми роман „Вендета“, който след месец ще е в книжарниците в цялата страна.

-Във ваш пост във Фейсбук написахте, че новата ви книга „Вендета“ ще разкрие най-големите тайни за телевизионния бизнес у нас. Това е сфера, в която се въртят много пари и се преплитат важни интереси – понякога страхувате ли се?


- В профила ми написах: „Едно е ясно - след "Вендета" няма да останат тайни за вас от телевизионния живот у нас“. Не мисля, че това би ме застрашило по някакъв начин. И в предишните си книги разкривам за първи път много неща от телевизионния и светския живот у нас. Например, във „Вещицата“ водещите си поръчват магии, а актьор и водещ секс символ страда от биполярно разстройство, но това не му пречи да знае как да се пазари успешно за парите си.

-Казвали сте, че „Триумфът на кучките“ е книга, която се занимава с отношенията между жените и мъжете. За онези дами, които не са чели творбите Ви, може ли да опишете контактите между двата пола с три думи?

- Секс, любов и омраза.



Четете още:
Бихте ли кръстили детето си мечка? Е, някои звезди го правят...


Прочети повече на: http://woman.bg/zhulta-shpionka/bihte-li-krustili-deteto-si-mechka-e-nyakoi-zvezdi-go-pravyat.50807.html

-Пишете за известните, богатите и хората с власт в България. Кое според вас е по-добре – красиви, популярни и заможни без грам спокойствие или бедни, неизвестни, но живеещи в безгрижие?

- Това всеки сам избира за себе си. Книгите си пиша от позицията на вътрешен човек, който 25 години живее под светлините на прожекторите, и показвам, че славата си има определена цена и тя винаги се заплаща по един или друг начин.

-Може ли да ни споделите някоя тайна, свързана с книгите Ви, която до момента не сте разкривали?


- Например, докато писах „Инсомния“, много плаках. Беше ми мъчно за героя, който преживява тотална криза. Загубва парите, бизнеса и семейството си и пада от върха. После обаче тръгва на пътуване до десет чудотворни места в България. Местата са истински и всеки в момент на трудност в живота си може да ги посети. Помагат, гарантирам ви го от личен опит. Другото в тази книга, което хората не знаят, е, че името на главния герой – Борис Иванов, е измислено от сина ми. Помоли ме, когато започнах да пиша книгата, той да измисли името и аз се съгласих. А Борис Иванов се казва и племенникът ми, големият син на брат ми. Казах в началото, че много плаках, докато писах „Инсомния“ и интересното беше, че след това всички, които ми писаха, след като я прочетоха, казваха, че също много са плакали. Много силна и въздействаща книга, вложила съм много лични емоции в нея, както и в другите ми романи.

- Отказахте ли се от телевизионния бизнес? Ще видим ли ново предаване с вас скоро?

- На този етап не съм получила интересно предложение, за да се завърна на екран. Не съм от хората, които ходят и се бутат. Сега си стоя вкъщи, гледам си детето и си пиша книгите. Може би и съдбата се намеси, за да се подреди по този начин животът ми. В средата на август прекратих трудовия си договор с ТВ7 заради ситуацията с телевизията. А от септември синът ми тръгна в първи клас и аз имам цялото време на света, за да му се посветя. Радвам се, че се получи така, защото успяхме да изградим здрава основа в учението му. Господ подрежда по най-добрия начин нещата на всеки един от нас.



Четете още: Безпощадната мода, която понякога убива

-Никога няма да забравим „Горещо“ с Венета Райкова. Как успявахте да предразположите събеседниците си и да ги накарате да Ви споделят най-съкровените си тайни?


- Не смятам да разкривам тази тайна, защото един ден пак ще ми се наложи да предразполагам събеседниците си (смее се).

-Като човек, участвал в риалити формата, според Вас печели ли изобщо някой, когато печели „Биг Брадър“?

- Всички, които участваме в този формат, го правим заради парите, които получаваме. Това е истината – всеки печели пари.

-Как смятате да си търсите правата по делото с Юксел Кадриев?

- Адвокатът ми още през декември обжалва решението на втора инстанция, но отговор до този момент дали съм допусната на трета инстанция няма. Знаете, на първа инстанция бях оправдана, а на втора ме осъдиха без никакви нови доказателства по делото. Извърши се една тежка манипулация и подмяна на истината! Искат да нося чужда вина, да отговарям за чужди думи. И Нова телевизия и продуцентите на „Горещо“ мълчат, все едно не са замесени в проблема. Изобщо нямам подкрепа от никъде, направиха ме изкупителна жертва във войната между телевизиите.

-Не Ви ли изтощава скандалът около този процес?

- То скандал няма. Има огромна сума, която ако и третата инстанция потвърди, ще трябва да платя. Вече с лихвите стана много над 30 хиляди лева. А скандал няма, защото повечето журналисти се страхуват да пишат и говорят по темата. Всичко се покрива, но утре и на тях може да им се случи – да ги осъдят за задавани въпроси.



-Разбрахме, че синът Ви има отлични резултати на състезания по математика и български език. В кой предмет всъщност е по-голямата му сила и страст?

- Да, изкара максималния брой 50 точки на тестовете на Националното състезание и по двата предмета. Учи с ентусиазъм, ходи на тренировки по плуване, кaра ролери.

-Каква е тайната на Вашата красота и как поддържате тази перфектна фигура?

- Не съм суетна и изобщо не държа на външния си вид. Няма никаква тайна, защото не правя абсолютно нищо.

-Какво е посланието Ви към дамите?

- Търсете щастието си и не го жертвайте заради никого, освен заради децата си.