Вагиналните топченца са един от най-популарните секс артикули от векове насам.

Те са си спечели славата на истински „вълшебници", стане ли въпрос за стягане на вагината и стимулиране на удоволствието.

Първоначално тези топчета били използвани от японските гейши, за да могат да контролират по-добре мускулите в долната част на корема. Така те се научавали да реагират според желанието на мъжа.

През 18 век топчетата достигнали и до будоарите на похотливата Франция, където предизвикали фурор в кралския двор. Французите ги нарекли pommes d'amour (любовни ябълки ).

В днешно време този любовен аксесоар представлява две топчета с диаметър от 3.5 до 5 см, които са свързани помежду си с тънка лентичка и имат конец, с който се изваждат като тампон.

Те потъват изцяло във влагалището, като само конецът остава отвън. След употреба се измиват със сапун и вода и са готови отново за употреба.

Във вътрешността на всяко топче има друго по-малко, което при движение създава усещането за вибриране.

Чрез тях мускулите на влагалището стават все по-силни и вибрират още повече по време на оргазъм, от което чувствеността съответно нараства.

Ако си купувате за първи път, е по-разумно да си изберете такива с по-малък размер, за да свикнете по-лесно да ги носите. Колкото до материята, от която са направени, има няколко разновидности.

Тези, които са с метални сачми, най-често са от пластмаса. Цената им е по-ниска, но и по-лесно се повреждат. Има такива, които са от латекс, който е много по-удобен.

Могат да се намерят дори сребърни или златни. Могат да имат малки издатинки по повърхността или вградени вибратори, които се задействат с дистанционно.