Автор
Woman.bg

Мента и шоколад за боядисана коса… И не само

О, да, звучи повече от вкусно и ароматно. Но звучи и като процедура от апетитния списък с женски глезотии на някой спа център.

Истината е, че това е терапия, която съживява и успокоява изтощената и боядисана коса и на всичкото отгоре може да се прилага в домашни условия.

След измиване с хидратиращ шампоан се нанася шоколадова маска, с която се престоява 20 минути, за реконструкция на косъма, след което косата се изплаква и за още 10 минути се нанася ментова маска. Тя има охлаждащ ефект и подобрява микроциркулацията на косъма.

Действа изключително благотворно върху косъма, като го заздравява и му придава блясък. Особено подходяща маска при косопад, предизвикан от смяна на сезоните. Прилага се веднъж на две седмици.

За приготвяне на шоколадовата маска ви трябват:

1 малък и мек банан
1 ч.л. мед
1 блокче натурален шоколад

В подходяща купичка смачкайте банана с вилица и добавете меда.

Разтопете шоколада или в микровълнова печка, или на котлон на водна баня. Внимавайте да не загори, трябва да остане в течно състояние.

Прибавете го към банана и меда. Разбийте хубаво с вилица, докато се получи хомогенна смес.

Не нанасяйте маската прекалено гореща. Разнесете я хубаво по цялата коса.

Приготвяне на ментовата маска:

1-2 шепи листа от мента
сок от 1 лимон
5 капки ментово масло

Ментовите листа се запарват, прецеждат се и към кашата от листа се прибавя лимоновият сок и капките ментово масло. Разбийте добре.

След като сте стояли 20 минути с шоколадовата маска, изплакнете косата и нанесете за още 10 минути и ментовата. Изплакнете хубаво и ако можете оставете косата да изсъхне без помощна на сешоар или кърпа.