Както казахме, между изтощителните празници и след тях, имате нужда от специален режим на хранене със силен здравословен заряд.

Първата част от менюто вече я имате, а ето и втората порция:

Ден 4

Закуска: филия черен хляб с месни деликатеси.

Междинно хранене: шест блокчета шоколад със 70% какао.

Обяд: салата от авокадо (половин авокадо на филийки) с дресинг по избор.

Следобедна закуска: манго или 2 кивита.

Вечеря: Печена бяла риба с гъби, спанак и картофи соте.

Начин на приготвяне: нарежете картофите на дебели филийки и задушете с малко зехтин, преди да добавите гъбите, спанака и шепа свеж кориандър. Поръсете рибата с пипер и лимон и изпечете във фурната.

Ден 5

Закуска: Плодов шейк с мляко, може и соево. Използвайте ябълки, боровинки, череши, грейпфрут, портокали, круши, малини или ягоди. Сложете поне 2 вида плодове с мляко в пасатора и разбийте добре.

Междинно хранене: цели моркови със сос по избор.

Обяд: доматена супа.

Следобедна закуска: шепа кашу.

Вечеря: пуешки пържоли с тарос на тиган, плюс синьо сирене и печени кореноплодни зеленчуци.

Начин на приготвяне: нарежете зеленчуците на големи парчета, намажете ги със зехтин и печете 20 мин. Поръсете с 1 с.л. тарос всяка пържола и запечете на тиган с незалепващо покритие само в няколко капки зехтин. За соса стопете 30 г синьо сирене, добавете малко мляко и бъркайте интензивно, докато се сгъсти.

Ден 6

Закуска: Бъркани яйца с пушена сьомга или накълцан бекон на скара.

Начин на приготвяне: забъркайте две яйца в тиган с 1 ч.л. зехтин. Добавете две парченца сьомга или нетлъст бекон.

Междинно хранене: 50 грама фъстъци.

Обяд: Салата пиле със зехтин и дресинг по избор.

Начин на приготвяне: опечете на скара пилешки гърди и сервирайте със зелена салата и домати.

Следобедна закуска: 2 ябълки.

Вечеря: Вегетарианска паста с тиквички.

Начин на приготвяне: изберете пълнозърнеста паста, около 80г. Нарежете на тънки филийки половин тиквичка и леко задушете. Объркайте тиквичките с пастата и 30г меко сирене (за една порция).

Ден 7

Закуска: Пълнозърнесто мюсли без добавена захар или сол.

Междинно хранене: чаша кисело мляко.

Обяд: кремсупа от целина.

Начин на приготвяне: Оставете 150г целина да омекне в зехтин, заедно с накълцана скилидка чесън и половин глава воден лук, нарязан на дребно. Добавете 200 мл пилешки бульон, оставете за заври и след това да къкри 10 минути. Пасирайте.

Следобедна закуска: шест блокчета шоколад със 70% какао.

Вечеря: филе от риба с чери домати, печени с чесън, спаначена салата и печен картоф.

Начин на приготвяне: накълцайте две скилидки чесън и поръсете доматите, преди да ги запечете за 10-12 мин. Изпечете рибата на скара и сервирайте върху спаначената салата заедно с картофа.