Алкохолните напитки се състоят от вариации на етанол и черният дроб и мозъкът отчитат еднакво действие независимо дали пиете шампанско или бира.

Но любимите ви алкохолни напитки, може да имат някой „екстри", с които е почти сигурно, че ще се сблъскате на сутринта.

Какъвто и алкохол да пиете, ако го правите на празен стомах, скоростта, с която той стига до кръвта е светкавична.


Водка

Водката се прави от ферментирали зърнени храни и посеви като картофи със закваска.

След това се пречистват и филтрират многократно, често с помощта на въглища, колкото и странно да звучи, докато бъдат максимално пречистени.

Калории: Тъй като водката не съдържа никакви въглехидрати или захар, калориите й идват от етанола (6 калории на 1 грам), която я прави най-нискокалоричната алкохолна напитка. Така че 35 мл. шок с водка съдържа само 72 калории.

Уиски

Уискито се прави от ферментирали зърнени култури, като ечемик или пшеница, след което се оставя да отлежи в дървени бъчви. Съдържа 80 калории в 35 мл.

Според учените малцовото уиски съдържа определена киселина, която спомага за спиране развитието на редица тумори като умъртвява канцерогенните вещества, разрушаващи клетките.


Бяло вино

Бялото вино се прави от ферментирал гроздов сок, получен от определени сортове грозде. В 175 мл чаша бяло вино има 135 калории; в сладките вина са малко повече.

Учените са доказали че специфични химикали в бялото вино намаляват „лошия холестерол". Но поради добавките сложени, за да запази белия си цвят, на сутринта може да не ви се иска повече да погледнете бяло вино.

Източник: figurata.com