Автор
Woman.bg

6 здравословни стъпки преди Коледа: афтърпарти

Трябва да ви признаем, че декември изтече между пръстите ни по-бързо от лятната ни ваканция в Барселона. Остават 2 дни до Коледа, а ние все още се оглеждаме за подаръци.

И уж празниците не са започнали все още, а част от екипа ни вече отпразнува четири рождени дни, една университетска среща, всички минахме през фирменото ни парти, а имаме в програмата си за следващите 10 дни точно 5 щури забави...

Убедени сме, че и вие сте в същото положение, освен ако не сте опаковали багажа си вече, готови да отлетите на юг (в идеалния случай).

Точно затова от известно време насам обясняваме колко е важна подготовката преди еуфоричния край на годината.

Ако си въобразявате, че ще си починете, жестоко се лъжете. По-добре вижте и последния ни съвет за здравословно приготовление за празниците, защото не остана време.

Афтърпарти

Денят след Голямото празнуване е най-критичен, това го знаят всички, които обичат да вдигат наздравици до припадък.

Пийте колкото се може повече вода и, както казва консултантът по хранене Иън Марбър, вместо да ядете пържена закуска, изпечете я.

Пропуснете мекиците на баба, бухтичките със сирене и пържените филийки с мед. По-добре си сварете яйца, запечете си сандвич или сложете на скарата няколко парчета бекон и зеленчуци.

Разбира се, идеалната закуска, както вече казахме, е мюсли с нискомаслено мляко или пък лек, но зареждащ шейк.

Кофеинът само ще ви дехидратира още повече, но ако имате непременно нужда от кафе, за да започнете деня, така да бъде. Избягвайте захарта в него, но ако не го пиете чисто, добавете мляко, вместо сметана.

Най-неприятното последствие от прекаляването с алкохола не е главоболието, защото то се преодолява сравнително бързо, а дехидратацията.

Тя засяга най-вече кожата ви, която изглежда повехнала, посивяла и нездрава.

Домашното лекарство за освежаване на козметичката Анита Вукоманчич е да разтриете кожата с половин лимон, стига да не е чувствителна.

Това действа като домашен пилинг - обновява и освежава лицето, деколтето и цялото тяло. След това тя съветва да нанесете малко сок от алое вера, разтворен в топла вода.

Тъй като у нас трудно ще намерите подобно растение в свеж вид, освен ако не го отглеждате у дома, можете да използвате тоалетно мляко или бебешко олио с вълшебната съставка в него.

За максимална хидратация нанесете бебешкия продукт върху влажна кожа, ще се изненадате от ефекта.

Е, май това е всичко. Вече знаете какво да правите, така че - напред към празниците.