Нектар от агаве

Сладкият нектар от агаве се извлича от растението агаве, същото, от което се прави и текилата. Вкусът му малко наподобява на меда, въпреки че е по-сладко и с по-малко калории в една супена лъжица.

Освен това е с нисък гликемичен индекс, което означава, че се разтваря по-бавно в кръвта, постепенно вдига нивото на кръвната захар, което не е присъщо за обикновената бяла захар.

Сироп от кафяв ориз

Можете да си направите сироп от кафяв ориз като сварите кафяв ориз и го оставите да ферментира. Получава се много сладка консистенция. Сиропът от кафяв ориз съдържа предимно малтоза, докато бялата захар - сукроза. Използва се по същия начин, както меда.

Кафява захар

Това е бяла захар с меласа. Но не всички видове кафява захар се приготвят по еднакъв начин. Относно калориите кафявите захари се доближават до белите, но съдържат повече минерали и витамини.

Корен от цикория

Цикорията се култивира от стотици години и сладкият й корен се добавя км напитки и ястия за подслаждане. Съдържа инулин и олигофруктоза, комплексни въглехидрати, което прави цикорията изключително сладка. Цикорията добавя към менюто ви фибри, които се използват като подсладител.

Кленов сироп

Състои се от сукроза, но има много по-малко калории от бялата захар. Тъй като е изключително сладък, можете да използвате малко от него. Можете да го добавяте към сладки, торти, сладкиши.

Мед

Пчеличките събират сладкия нектар на цветята и го споделят с нас под формата на сладък мед. Съдържа 64 калории в една супена лъжица. Съдържа и много минерали, а по отношение на кръвната захар действа по същия начин, както и бялата захар. Изключително полезен е при болки в гърлото и настинка.

Източник: figurata.com