Можете да се посмеете на воля или пък да клатите главиа от възмущение, докато четете този материал.

Така поне направихме ние и за пореден път си зададохме въпроса кога най-сетне хората ще престанат да се занимават с безсмислени изследвания, вместо да канализират енергията си в по-важни за човечеството проучвания.

И така, поредната научна вест касае любовните връзки и етикета на поведение в тях.

Експерти твърдят, че изпращането на sms е „прекалено безсърдечен" начин да изоставите някого.

Джоан Брайънт, съветник по етикет в голяма британска издателска къща, твърди, че по-продължителните връзки изискват „среща лице в лице и прилично обяснение".

(Да не повярва човек!)

„Ако сте съвсем в началото и сте се виждали само няколко пъти, тогава няма проблем да скъсате по електронната поща или по телефона. Но изпращането на sms е безсърдечно."

„Не късайте с някого, който току-що е получил лоши новини или е стресиран. Не го правете и точно преди Коледа, на рождения ден на партньора ви или на Свети Валентин."

„Избягвайте каквито и да е било тиради на своята Twitter страница, а статуса си във Facebook обновете едва, когато сте сигурни, че всичко е приключило."

Последното е от изключително значение и според нас, разбира се.

Да проверявате мобилния си телефон, докато пийвате или хапвате с приятели, също е признак на лоши маниери според г-ца Брайънт.

„Хората от плът и кръв заслужават повече внимание от някаква си джаджа, така че ако е възможно, по-добре пренебрегвайте телефона си в социални ситуации."

„Ако очаквате важно обаждане, обяснете в началото, че ще ви се наложи да го приемете и се извинете предварително."

Ние също не смятаме за нормално говоренето по телефона по време на среща, особено ако тя е интимна - разваля се цялата романтика все пак.