Причината

Проучване показва, че 800 хиляди души в момент на оргазъм изпитват силен пристъп на главоболие, което продължава 10-15 минути, а след това в продължение на почти два часа главата продължава да ги боли, но по-малко.

Учените смятат, че най-вероятно това е свързано със спазми или прекалено разширяване на кръвоносните съдове поради отделянето на хормони.

Интересното е, че мъжете 4 пъти по-често от жените са изправени пред този проблем.

Върху по-слабия пол сексът влияе противоположно: по-голямата част от анкетираните жени посочват, че дори и силното главоболие преминава след добър секс.

Решението


Като предпазна мярка 15 минути преди правене на любов може да вземате болкоуспокояващи. Не е много романтично, но е ефикасно.

Помага също и релаксацията, ароматерапията или ... временното въздържание. За някои мъже е достатъчно няколко седмици да не правят любов и главоболието преминава.

Причината


Тютюневият дим дразни лигавицата на белите дробове, хранопровода, стомаха, червата.

Основното вредно въздействие на тютюневия дим се дължи на никотина и токсичните продукти.

Никотинът предизвиква сърцебиене, повишаване на кръвното налягане. А в резултат на действието на тютюневите токсини протича постоянно отравяне на организма, което в тежките случаи предизвиква гадене, световъртеж, главоболие и прилошаване, до спиране на дишането и сърдечната дейност.

При хронични случаи отравянето с тютюн може да се прояви с явни промени в настроението, задух, кашлица, болки в корема, главоболие.

Решението

Престанете да пушите.

Според изследване, в което са взели участие над 100 хиляди жени, значителни подобрения в органите и системите могат да се открият дори няколко месеца след отказването от никотина.

А след 5 години рискът от преждевременна смърт се намалява с 13%.

„Колкото повече данни се изнасят за ползата от живота без цигари, толкова повече хора ще се откажат от тютюнопушенето" - убедени са учените.

Източник: lekar.bg