Сигурно вече сте разбрали, че сме горещи почитателки на обувките. Включително и на такива, които не изглеждат създадени за носене.

Да, понякога желанието за експеримент и абстрактност надделява у дизайнерите и те ни сюрпризират с интересни произведения на изкуството във формата на обувки.

Точно такъв е и случаят с бразилката Андрея Чавес, която вече ви представихме веднъж.

Талантливата Чавес обича да гледа на обувките от всякакви ъгли и през различни очила, а резултатът от нейните авантюри е все по-смел и смайващ.

След Огледалната обувка идва ред на още две от идеите на Андрея, материализирани чрез дамски аксесоари за ходене.

Първата от тях, наречена Prism shoe (или обувка-призма), е реализирана преди няколко месеца и представлява структурен дизайн, който силно напомня на сложно оригами.

Изработена е от мека кожа, изрязана в еднакви орнаменти. Обувката обгръща леко крака, без да прилепва плътно по него, освен около глезена.

Втората концепция на Чавес – „Форма и текстура”, представлява чифт затворени обувки, стигащи до глезена.

Изработени са от кожа и смокиново дърво, обединени в парадоксално единство. На пръв поглед хаотично налепени парчета кожа преливат в дървени кубчета, също неподвластни на строг ред.

От вътрешната страна на обувките, между двата крака, са кожените елементи, а от външната – дървените кубчета, които създават драматичен обем.

Удобството на двата чифта няма да коментираме. А и те едва ли ще бъдат пуснати в масово производство.