Дори и да не сте експерти по фитнес и хранене сте наясно, че само с добра комбинация между двете може да поддържате перфектна форма.

Различните специалисти са склонни да ви предлагат разнообразни формули за това, а според последните новости в областта трябва да се съобразявате особено много с формата на тялото си.

Ние до голяма степен сме склонни да се съгласим, че това е от значение и по този повод предлагаме няколко варианта за основните типа телосложение. Ето и първият от тях:

Круша

Дамите с такъв тип тяло имат широк ханш и тесни рамене. Такава форма имат звезди като Алиша Кийс, Дженифър Лопез, Риана и други.

Те са склонни да натрупват мазнини най-вече по дупето и бедрата, по-рядко по ръцете и обикновено малко разширяване в областта на раменете има изключителен ефект.

Точно това е и ключът към по-хармонично тяло, въпреки че повечето мацки се фокусират върху упражнения за краката и дупето.

Тренировката

Включете задължително движения за тонизиране на ръцете, раменете, гърдите и гърба. Не пропускайте нито една мускулна група в горната част на тялото, защото това би развалило баланса.

Старайте се да комбинирате упражненията така, че да осттавяте време за почивка и възстановяване на мускулите.

Освен това не пропускайте кардио-заниманията – най-добре би ви се отразило интервалното бягане.