Автор
Ева Лъчезарова

Три скрити начина, по които саботирате връзката си

Днес ще ви запознаем с три интересни фактора, които вероятно са част от връзката ви и дори не подозирате, че те биха могли да поставят под въпрос отношенията с партньора ви.

Ето ги и тях:

1. Комуникирате твърде много с него

В съвременния свят, в който основни „играчи” в ежедневието ни са мобилните телефони и Интернет, почти няма как да избегнем този феномен. Замислете се колко често през деня пишете по Скайп на партньора си, колко често проверявате Фейсбук профила му и дори колко често му пишете SMS-и и му се обаждате по телефона.

Според някои специалисти-психолози твърде многото информация от ежедневния живот на партньорите в една връзка може да доведе само до едно нещо – скука в отношенията.

Затова нашият съвет е да запазите част от ежедневните си грижи за себе си и да станете отново мистериозната жена, в която гаджето или съпругът ви са се влюбили.

2. Не смятате, че сте секси

Трудно ли приемате комплименти, свързани с части от тялото ви? Или пък ви побиват тръпки ако трябва да се разходите голи пред партньора си? Тези на пръв поглед не толкова сериозни признаци могат да доведат до сериозни проблеми във връзката ви.

Лошото самочувствие може да навреди сериозно на сексуалния ви живот. Ако не се чувствате секси, просто няма да искате силно да правите секс. Или пък ще искате да бъдете интимни с партньора си само и единствено на загасени лампи.

Ако случаят е такъв, първото нещо което трябва да направите е да се откажете от предразсъдъците, които изпитвате спрямо тялото си. Освен това е нужно да спрете да изтъквате физическите си недостатъци на любимия си, в един момент това определено ще го откаже да бъде интимен с вас.

3. Бъркате надеждите с реалистичните очаквания

Случвало ли ви се е да си мечтаете половинката ви да ви изненада с нещо – парти за рождения ви ден, годежен пръстен, конкретен подарък? Когато нищо от гореспоменатите неща не се случи се чувствате искрено разочаровани и дори ядосани. Е, това е третото нещо, което може да постави връзката ви на сериозно изпитание.

Не можете да напишете сценарий-фантазия за отношенията си с един човек и да очаквате той де се изпълни стъпка по стъпка. Нормално е да имате определени очаквания от възлюбения си, но те трябва да почиват на неговите личностни качества и потенциал.

Например, ако половинката ви не си пада по романтичните уикенди, спрете да се надявате всяка седмица той да ви заведе някъде.

Фокусирайте се върху нещата, които приятелят или съпругът ви прави както трябва и по този начин ще засилите връзката помежду ви, а няма да я саботирате.