Мъжът е готов винаги за секс! Това е един от най-упоритите митове в световната история.

Има десетки причини, които могат да накарат и най-потентния мъж да не може да задоволи партньорката си.

Мъжката сексуалност винаги е представяна твърде опростено в сравнение с женската. Е, вярно е, че когато мъжете са спокойни, нахранени и отспали, мислят предимно за секс. Но кой в днешно време е спокоен или пък отспал?

Липсата на желание за секс при мъжете под 40 години обикновено не е причинена от физически проблем. Нерядко зад това се крие и изтощение. Мъжът влага цялата си енергия в работата, хобито или фитнес залата и накрая има едно-единствено желание, когато види партньорката си в кревата - да легне до нея и да заспи.

Причините за фал

1. Друга жена

Влюбеният мъж по нищо не се различава от влюбената жена - ако е хлътнал до уши, не желае да споделя ласките си с друг освен с обекта на чувствата си.

2. Преумора

Стрес в работата, твърде много нощни смени, неприятности с шефа от месеци наред. В такива случаи е добре да намалиш малко темпото, за да тръгнеотново личният живот.

3. Прекомерна амбиция

Много мъже се блокират сами, като смятат, че от една нощ зависи бъдещето на връзката им. Опитват се с креватни акробатики да изместят спомена за всички бивши или настоящи.

4. Интересен филм

Понякога мъжът иска просто да догледа кримката, която му е приковала вниманието. Това се случва най-вече при партньори, които живеят заедно.

5. Просто така

Понякога мъжете наистина нямат желание за секс без никаква особена причина. Те също се наслаждават на вечери с любимата книга в спалнята, които завършват с целувка по бузата и "лека нощ".