Не си мислете, че животинските мотиви в дома са демоде, напротив. Можете да забележите, че всеки нов сезон в интериорните тенденции се прокрадва някой животински силует, който покорява всичко наоколо.

Тази пролет това е лисицата, която размахва оранжева опашка откъде ли не – докато си пиете кафето, е върху чашата ви, дебне ви от тапетите на стената или от някой ъгъл на кухнята, където сте оставили чиния с плодове.

Да, домът като лисича дупка е топъл, уютен и подвластен на оранжевото и кафявото, както и на производните им нюанси. Това обаче няма да ограничи ничие въображение, тъй като лукавата животинка може да бъде в доста разнообразни форми и цветове.

Два тематични абажура от Lush Designs чудесно ще освежат атмосферата в убежището ви, освен това можете да избирате измежду няколко идеи:

Дизайнерките Мария Ливингс и Мери Роджърс използват лисичата тема и в други свои творения, например върху керамични чаши и калъфки за възглавници:

Британската дизайнерка Дона Уилсън, известна със своите забавни мебели и аксесоари за дома, използва образът на лисицата върху декоративни възглавнички в различни цветове:

Дона има и плетено украшение, наречено Сирил, катерицата-лисица, което вече има почти легендарен статут на Острова. Веселата декоративна играчка се слави като пакостник и любимец на хлапетата, а нейната създателка обича да казва, че Сирили обожава мармалад и ненавижда извара...

В кухнята керамични съдове със стилизирани животинки ще разнообразят обичайната флорална тема, която е най-разпространена. Тази чиния е част от ръчно боядисан сет, дело на Ясмин Сандитиа:

А ако искате повече животиснко разнообразие, комплект от 6 подложки с авторски снимки на диви твари (сред които и полярна лисица), ще ви свърши идеална работа:

На истинските фенове на хитрото зверче подхождат най-много тапети с неговия образ (Ашли Александър за Студио Номо):