19-годишната германка Лена Майер грабна най-високото отличие на Евровизия.

Песента на Лена Satellite събра 246 точки от зрителското телефонно гласуване. Благодарение на тях и на оценките на международно жури от музиканти, Германия за втори път победи в "Евровизия", въпреки че е от основателите на конкурса.

През май месец Лена издаде първия си албум "My Cassette Player, който дебютира директно на първо място в немските класации.

Преди да се яви на кастингите за Евровизия тя нямаше никакъв опит като професионална певица. Лена Майер и немският й екип не можеха да повярват, че са пожънали такъв огромен успех.

Сочената за фаворит в състезанието Сафура от Азербайджан, за която България даде най-много от гласовете си, остана на пето място въпреки милионите евро, вложени за участието й в "Евровизия".

Турция, Румъния, Дания и Азербайджан са държавите, които попълват ТОП 5 в "Евровизия". В дъното на класацията останаха Ирландия (23-то място), Беларус (24-то) и Великобритания (25-то).

Междувременно организаторите обявиха и резултатите от зрителското гласуване от втория полуфинал на конкурса, на който участва и България. От общо 17 песни, които бяха представени по време на него, Миро се е класирал на 15-то място, което е един от лошите ни резултати, откакто участваме на "Евровизия". Песента "Ангел си ти" е събрала 19 точки. Най-много са ни дали турците - 7 точки. 6 точки имаме от Великобритания, 5 от Кипър и 1 точка от Украйна.