Познаваме мацки, които сами се вкарват в жестоки схеми, при това всяка година.

Обикновено в началото й са „твърдо“ решени да влязат в перфектна форма, каквото и да им струва това. Следва редовно спортуване, а в началото на пролетта и строга диета.

Целият ентусиазъм обаче преминава за около 3 месеца, а фитнеса и лишенията стават най-досадните и непосилни занимания на света.

Дори да следвате друга схема, на всички се случва да ударят „платото“ - един момент, в който всички усилия изглеждат безрезултатни.

Е, няма да се лъжем – храненето е важно при всички положения, но поне физическите занимания можете да разнообразите с обикновени, ежедневни движения. Ето следващото:

Трик 8 – станете безжични

Говоренето по телефона и работата с компютър ограничават наистина много възможностите за движение. За това си заслужава да инвестирате в безжични приспособления като handsfree и преносим интернет.

Така можете да водите телефонни разговори, докато карате колело или велоергометър, докато повдигате разни неща, за да тонизирате бицепсите или клякате в полза на бедрата и дупето.

А с мобилния интернет работата ще премине „на зелено“ в парка – можете да се разхождате и да работите от всяка пейка, в уютно кафене или в зелената градина на любимия си ресторант.

В парк „Янко Сакъзов“ в столицата пък има постоянна wi-fi зона, така че дори не се нуждаете от персонално преносимо устройство за интернет достъп.