Днес сексологът Наталия Кобилкина отговаря на един от най-личните въпроси, задавани досега в новата ни рубрика "Секс уроци".

"Здравейте, драги дами!

С приятеля ми сме заедно от година и половина. Преди него съм имала двама партньора, с които всичко беше наред. Когато започнахме да правим секс (със сегашния) всичко беше нормално, но го правихме много често, а аз не бях свикнала на толкова. Следователно ми дойде прекалено много и започна да ме боли. Спряхме да спим за седмица-две, а след като се оправих до сега сексът не е същият... много рядко се възбуждам и не мие такава тръпка както преди... а за оргазъм изобщо дума да не става. С приятеля ми сме пробвали най различни неща, но без особен ефект... А и не мисля че проблемът е в него, защото той е перфектен: изпълнява ми всичките желания и претенции и прави всичко възможно да ми е хубаво. Обичаме се, има тръпка но просто не се получава така както преди. Според вас каква е причината? Може би болките от онзи път са допринесли за някаква "повреда" там долу? "

Ако имате физиологичен проблем, то той може да бъде установен единствено при гинеколог. От много секс, обаче със сигурност няма как да възникне подобно усложнение. По-скоро това е някаква промяна свързана с доверието, която се е появила в главата ви.

В психологията ние го наричаме „негативна котва”. Нашето тяло запомня много бързо негативните неща и много бавно позитивните. Би било добре да отидете на психолог, който ще ви приложи техника за премахване на котви.

Другият вариант е да смените рязко обстоятелствата и средата, ако досега сте го правили на едно място, започнете да го правите другаде – навън, на хотел, във входа на блока. Ако сте го правили нежно и бавно, направете го грубо или обратното. Също така приятелят ви може да си смени парфюма или автършейва. Най-важното е, ако е възможно, всичко това да се случи наведнъж.

Споделете своите фантазии. Кажете какво искате, как точно и къде.

Съществува и още един начин, който обаче изисква доста високо ниво на доверие към партньора. Мастурбирайте пред него и когато вие свършвате той може да се включи с проникване с пръсти или във фалоса ви. Това със сигурност ще премахне негативната котва.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.