Наша читателка споделя може би най-съкровения си проблем със сексолога Наталия Кобилкина:

"Здравейте,

Имам проблем, с който не зная как да се справя а и към кого да се обърна. Надявам се във ваше лице да намеря поне малко помощ.

Аз съм на 21 години. В миналото си имах сериозна връзка, която продължи 2 години. В момента имам връзка от 1 година с човек когото много обичам.

Проблемът ми е следният. В двете връзки, за които споменах съм влагала много обич и чувство и съм била дарявана със същото! Сексуалността ни винаги е била много силна и винаги е имало много желание за еротична наслада, но никога не съм могла да получа Оргазъм. Моят партньор е перфектен и получавам сексуално и емоционално всичко от което имам нужда но не и Оргазъм. Това ме тревожи изключително много, защото винаги когато сме правили секс съм изпитвала истинско удоволствие но не и оргазъм. Когато мастурбирам мога да стигна до върха за броени секунди, но споделя ли леглото с някои друг, дори не мога да се доближа.....
Това е много неприятно, защото ми се налага да симулирам за да не отблъсна човека, кого обичам с цялото си сърце ...

Моля за съвет!!!
Благодаря

Поздрави :) "

Оргазмът ти до голяма степен зависи от самата теб. Като за начало намали мастурбацията, особено ако използваш играчки, течаща вода, възглавници и други подобни методи. Ако мастурбираш, прави го само с пръсти.

Научи се да се отпускаш психически, представи си водопад, който отваря вратите си и пуска бурната пенлива вода на свобода докато партньорът ти прави точно това, което най-много харесваш или дай нареждане на своят мозък: Аз свършвам!

Не се страхувай да си поискаш конкретно това, което ти харесва най-много. Кажи го на глас на своят партньор. Това дава възможност да се развиеш близост и доверие.Има и конкретни упражнения за вагиналните мускули, които могат да ти помогнат, но те се преподават на живо от специалист. Проблемът с оргазмите е често свързан със страха от близост и липсата на доверие към партньора.

Много е важно да дишаш само през устата - това намалява вътрешния контрол. Опитайте и с анален секс. При него доста голям брой жени свършват най-лесно. Успех!

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.