Ако още се чудите каква рисунка да имате, можете да почерпите идеи от миналото.

В началото на ХХ век татуировките били разпространени само сред моряците, войниците, престъпниците и арестантите. По-късно обаче, през 80-те години на миналия век, те се превръщат в мода.

Истински бум в рисуването по тялото обаче се забелязва през 90-те. И най-вече така наречените трибал татуировки са в своя апогей. Трибалите намират път върху кожата с различни форми. Сред предпочитаните изображения на дамите са еленовите рога, които намират място малко над опашната кост.

В края на 90-те се забелязва използването на мотиви, чийто първообраз са старите моряшки татуировки. Такива, например, са звездите, лястовиците, котвите и сърцата.

Следващата тенденция можем да търсим сред така наречените гийк татуировки (Geek (англ.) - кабинетен учен). Те са символ на академичността и компютърните технологии. В хода на времето започват да говорят за човека, който има голям интерес към научните или фантастичните теми.

Днес според хората, упражняващи занаята, предпочитани мотиви са портрети на различни хора и домашни любимци, като желаните места за рисуване са ръцете и гърбът.