Здравата, блестяща коса е украса за всяка жена (и това не е ново).

Естествено, не може да не се възхитим на меката грива, която нежно обрамчва лицето.

И, най-вероятно, за никого няма да е тайна, че завършеност на тази изтънчена гледка придават именно краищата на косата, пише kozmetikata.com

За съжаление, доста често заради неправилното поддържане, те се изсушават или започват да се накъсват. Как да се избегне това, ще се опитаме да разкажем днес.

Защо се насича косата

Такова явление, като насичането на краищата е доста разпространено и не дава покой на много жени. Откъде произлиза тази неприятност? По принцип, преди всичко накъсването се получава при увредени сухи коси, защото са по-тънки, крехки и лесно се травмират именно в краищата. Но жените с мазен и нормален тип коса също страдат от този проблем.

Всичко се състои в това, че подхранващите вещества не винаги стигат до краищата на косъмчетата, и поради това се получава разцепването, което така смущава безоблачния живот на много от представителките на нежния пол. Но това може да се поправи. Просто трябва повече внимание при грижата за косата и всичко ще бъде наред.

Грижата за краищата

Поддържането на краищата е необходимо даже външно да не предизвикват у вас безпокойство. Най-добре е да се предотврати проблема, вместо после да се налага да се борите с него. За грижата за краищата използвайте средства за суха коса.

Веднъж на два месеца е обезателно да подстригвате косата с 1-1.5 см., най-добре с ползването на технологията "горещи ножици". Същността на технологията е в подрязването на всеки край на отделните косъмчета с нагряти ножици с висока температура.

Ако става въпрос за суха коса, то спреят е необходимост през всеки сезон.
Добре е да знаете, че различните процедури по изсушаване със сешоар или къдренето не подаряват на косата желаното здраве, а само приближават състоянието й към момента, когато започва да изглежда изтощена.

Голямо влияние, естествено оказват и средствата за кода, които редовно използвате. Например, шампоанът – правилният избор е подходящият за вашия тип коса. А за краищата са необходими продукти, които да са с повишено съдържание на вещества, които овлажняват и подхранват косата.

Освен това прическата може или да прикрие насичащите се краища, или точно обратното да ги подчертае. По време на лечението им може да прибирате косата в интересни прически и тя ще изглежда перфектно, без да подозират околните, че в момента отстранявате проблем.