Kогато става дума за прическа или за грижа за косата, трябва да взимаме под внимание типа коса, която имаме.

Също като формата на лицето ни, типа на косата ни има огромно влияние, когато става дума за това дали ще изглеждаме добре с дадена прическа или не.

Освен да знаем коя е правилната прическа според формата на лицето ни, трябва да избираме прически и според косата си. Също така е добре да знаем и кой цвят ни подхожда.

Ще обобщим 5 типа: черна коса, права коса, къдрава коса, твърда коса, фина коса. Прическата ни трябва да е съобразена с това кой от тези типове доминира.

Фина коса

За тези дами от вас, които имат фина коса, трябва да се насочат към прически, които създават оптическа измама а максимално много обем. Дълга коса трудно се създава обем. Поради тази причина е добре да изберем средно дълга прическа на етажи.



Твърда коса

Добре е и да използвате продукти за омекотяване. Не изрусявайте и третирайте косата си изкуствено, защото ще стане още по-твърда.

Къдрава коса

Такъв тип коса се смята за символ на женственост и романтичност. Но къдравата коса е трудна за поддържане. Изберете коса на етажи. така обема ви няма да е различен според това как сте спали, а ще стои непроменим. Използвайте продукти против накъсване на краищата.



Черни/химически третирани коси

Химически изправената, накъдрената, а също и черната коса са трудни за оформяне. Геометрията в косите е идеална за този тип коса, защото я предпазва от използването на маша, преса и други унищожаващи допълнително косата инструменти.

Права коса

Тези от вас, които имат права коса могат да се смятат за късметлии, тъй като могат да избират между всякакви прически. Най-важното е да се съобразят с формата на лицето си.