С грандиозен мултимедиен ревю-спектакъл за 13-та поредна година култовата италианска марка Lavazza представи колекция, вдъхновена от темата на календара за 2011 г. – „Влюбване в Италия”.

Българската топ дизайнерка Аля Милушева, носителка на приза „Златна игла” на Академията за мода, показа специалната колекция на Astella Atelier, създадена по покана на италианската марка.

Предложенията на дизайнерката са вдъхновени от визиите на календара, с които американският креативен фотограф Марк Селигър, разкрива вечния образ на Италия, в шест снимки от най-романтичните италиански градове.

Колекцията е разделена в шест тематични групи, обединени от чара на емблематичните за Италия – Милано, Капри, Неапол, Тоскана, Венеция и Верона. За всеки от градовете и техните влюбени двойки Astella Atelier показа тематични мини-колекции.

30-те рокли са вдъхновени от очарованието на лиричното влюбване в Италия, като следват цветовете, емоциите и усещанията от снимките на световноизвестния фотограф.

За работата си по колекцията Аля Милушева сподели:

Снимка: Булфото

„Приех с изключително вдъхновение предизвикателството на Lavazza да създам моделите в тази наистина специална за мен колекция. Италия има своето собствено място в сърцето ми, тъй като именно там за първи път се докоснах до високите модни постижения и се роди желанието ми да бъда моден дизайнер. Италианските градове са вдъхновение, на което може да съперничи единствено темата за романтичното влюбване. Работата по тази колекция бе страхотно изживяване, защото свърза моето лично вдъхновение като дизайнер на марката Astella с една модна институция, каквато е традиционният годишен календар на Lavazza.”

Гостите на бляскавия ревю-спектакъл бяха посрещнати в типичната романтична атмосфера на италианския площад. Във фоайето на залата художничка рисуваше, вдъхновена от темата за любовта. Арлекин и мим закачливо се шегуваха с гостите, а нимфи раздаваха късмети и сладки във формата на сърце.

Сред ВИП гостите бяха евродепутатът Антония Първанова, Весела Драганова, дизайнерките Жана Жекова, Албена Александрова и Милка Александрова – Бучи, Силвия Кацарова, Деси Тенекеджиева, Маргарита Хранова, Камелия Воче, Аксиния, Ирра, Светла Иванова, Деси Зидарова, Ники Кънчев, Валентина Войкова, Мария Игнатова, Ирен Онтева, Ивета Григорова, собственик на „Ивет Фешън” и др.

Актьорът Бойко Кръстанов снощи беше забелязан сред гостите на ревюто на дизайнерката.

Причината да се появи на бляскавото събитие обаче не беше страстта му към модата, а по-скоро към една дефилираща красавица – Ива Янкулова. Както е известно, моделката на „Ивет Фешън“ и Бойко Кръстанов от няколко месеца са гаджета.

Актьорът от „Стъклен дом“ (Дани) обаче видно беше изнервен от вниманието на медиите към него. Още при влизането си в залата той предпочете да не минава по импровизирания червен килим и да позира, а да се промъкне зад фотографите.

Началото на ревюто представи събуждането за нова любов, което дизайнерката Аля Милушева показа с абстрактни цветни форми, материя от „Валентино” в малка рокля с ръчен мулаж, впечатляваща панделка и дълъг шлейф.

Първите две групи модели разкриват трепетите на влюбването в бледи и нежни тонове – капучино, мока, бледо лилаво и сиво.

Вижте колекцията в Галерията!

С третата група рокли нежното влюбване преминава в пламенна страст в ярки червени нюанси – цветовете на любовта.

Снимка: Булфото

Разцъфването на душата на обичаната жена я представя в зашеметяващи дълги и къси рокли в ярки багри, хит на сезон есен-зима 2010 – син сапфир и зелен смарагд.

Освен нежност и романтика любовта може да бъде страстна и предизвикателна. Точно така изглежда и петата част от колекцията, в която моделите са вече в класическо черно, в корсети, тесни и дълги рокли, дълбоки цепки и съблазнителни форми.

Снимка: Булфото

Специално подбраните аксесоари допълваха приказното излъчване на моделите, които дефилираха с ефирни леки наметки от прозрачни материи или украсени с пера.

Специално внимание в колекцията е отделено и на аксесоарите за глава, които са комплимент към емблематичната италианска марка Lavazza и нейните запазени символи.

Булката на Аля Милушева се появи на сцената по впечатляващ начин от внушителна двуметрова чаша Лаваца. Модерен Купидон, символ от корицата на календара, придружи топ модела Розмари.

Оригиналното решение на дизайнерката Аля Милушева за финалния модел е корсет с вградено колие, богато обсипано с кристали и пола от ръчно рисувана италианска коприна. Цветната феерия от жоржет, шифон, шармуз, сатен, тафта и полускъпоценни камъни озари сцената на Rainbow Plaza с романтика и изящество, запазена марка на Аля Милушева.

Снимки:

Булфото
Фото: © Божидар Марков
Фото: © Соломон Франсес