Въпреки че се опитваме да склуптурираме цялото си тяло, враговете на красивия бюст могат да развалят всичко. Тази част от женското тяло е може би най-сексапилната и изисква много грижи. Но трябва да елиминираме вредите за бюста ни, за да може той да е красив, стегнат и секси.

Използвайте продукти за стягане на бюста и правете гимнастика за гърдите, за да сте винаги в добра форма. Ето и няколко неща, от които трябва да се пазим, за да ни е красив бюстът.

Внезапно отслабване: Много често когато свалите килограми, кожата ви губи плътност. Особено бюста. Колагеновите продукти за тяло и бюст могат да помогнат до някаква степен, но винаги съчетавайте диетите си със спорт, за да не стане бюста ви освен малък заради отслабването и отпуснат.

Освен това много важно е да отслабвате постепенно, а не изведнъж. За съжаление обаче, понякога това е необратимо. Винаги обаче използвайте крем за бюста с колаген и спортувайте много, правете упражнения за стягане и внимавайте с какво се храните.

Лош сутиен: Да изберете правилния за вас сутиен е изключително важно не само от естетическа гледна точка, но и от здравословна. Трябва сутиена да поддържа бюста и да не го приплесква и деформира. Никога не си купувайте по-малък или по-голям размер, изберете подходящия за вас. Формата на чашката също е мнго важна – бельото трябва освен да е красиво и да ви е удобно. Внимавайте и в избора на материя. Не избирайте изкуствени материи.



Горещата вода: Тези, които обичат горещата вода по време на къпане може би ще се разочароват, но тя уврежда бюста. Може би няма напълно да се откажете от горещия душ, но поне го правете по-рядко. Топлината на водата намалява колагена в кожата, в резултат на което бюста е е еластичен и стегнат, а се отпуска. Къпете се с хладка, но не ледена или гореща вода. Винаги златната среда е най-доброто решение.

Лоша стойка: Начина, по който седим не влияе само на костната ни структура, но и на бюста ни. Лошата стойка е не само грозна, но и унищожава тялото ни. Затова, нали помните – гърдите напред, дупето прибрано, гърба изправен, така ме учеше треньорката по танци като дете. До сега го помня. Запомнете го и вие.



UV лъчите: Лъчите на слънцето дехидратират много цялата ви кожа, но бюста и лицето са зоните, на които най-много си личи. Освен това носете лосион за слънце с висок фактор още от пролетта, защото слънчевите лъчи са силни дори и тогава, сега може да не усещате, но след години ще съжалявате. Затова, носете лосиона винаги и се мажете дори когато носите блузки или топове или корсети, които откриват бюста.