Автор
Woman.bg

Как да изберете палто според фигурата си - I част

Жените обожават палтата, защото топлят и са удобни, но също така трябва да ни пасват добре и да са стилни.

Като вземем в предвид факта, че всички имаме различно телосложение, понякога е наистина трудно да изберем перфектното палто.

Дребна фигура

Вашето палто е с дължина до коленете, с ръкави свършващи малко над китката и с проста кройка. За да създадете илюзията за по-висок силует, можете да опитате палта с висока талия, с колани или със специален шев.

Thread Social Rick Owens

Красивите детайли като например деколте, ще изглеждат интересно, но внимавайте да не прекалите. Дългите палта, моделите с двуредно закопчаване и всякакви претрупани детайли и широки ревери трябва да се избягват. Едва ли ще изглеждат добре на дребната ви фигура.

Фигура “пясъчен часовник“

Щастливка сте, ако имате фигура с приятни извивки. За да подчертаете даденостите си се оглеждайте за прави палта или за такива с колан, които имат изчистена линия и естествено изглеждащи рамене. Най-добрата дължина за вас е до коляното. Също така е добре реверът да изтънява към кръста. Избягвайте високите яки и джобовете с капак. Най-подходящи за вас са едноредните палта.

Antonio Berardi Preen

Широки рамене

Заложете на палто тип „балон” или на други свободни модели. Забравете за моделите с двуредно закопчаване, тъй като с тях раменете ви ще изглеждат още по-големи. Добре ще ви стоят палта с реглан ръкави с широка извивка. Избягвайте прекалено скованите материи, джобчетата на гърдите, пагоните и подплънките на раменете. Опитайте дължина средата на бедрото или по-дълго и изберете модел с детайлен шев, който най-добре ще балансира фигурата ви. V-образните деколтета са най-добрият избор.

Burberry The Row

Тесни рамене

Палтото за вас е военен мундир с подплънки, които да подчертават раменете. Избягвайте палта с реглан ръкави и вместо това изберете модел с прави ръкави. За да отвлечете вниманието от раменете може да подчертаете кръста с помощта на колан. Палтата с двуредно закопчаване са идеалният избор за вас.

Roberto Cavalli Pringle of Scotland

Очаквайте продължение.