До скоро те бяха навсякъде. Сега продажбите на прашки са по-ниски дори от тези на дънките, които бяха създадени да ги показват и един нов вид гащички е на път да завладее пазара.

Преди малко повече от 10 години, “Макарена” беше хит, прическата на Рейчъл от „Приятели” беше модерна и носенето на тънка ивица плат между бузите на дупето се считаше за дръзко и секси.

За щастие, танцът към песента вече се счита за неприемлив и вече няма и следа от онези кичури. Но какво да кажем за прашките?

Въпреки, че любовта ни към тях все още съществува, популярността им като че ли вече избледнява и статистиката показва, че друг тип бельо превзема сцената.

Възникването на прашката

Основите на царуването на прашката бяха поставени още преди 3 десетилетия. През 80-те Джейн Фонда стана фитнес гуру, облечена в трико и вдъхновяваща жените да се съблекат и да влязат във форма. С това се зароди цяло едно движение. За няколко години идеята за добре поддържаното тяло стана широко разпространена и всяка обикновена жена искаше да покаже своето добре оформено тяло.” – заяви американски доктор.

В резултат, жените започват да се обличат в по-тесни и разголени дрехи, за да подчертаят стегнатите си задни части, плод на часовете, прекарани в аеробика. Появява се нуждата от бельо, чиито ръбове няма да се виждат под дрехите и което ще отговаря на усещането за сексапил, което характеризира епохата.

Прашките си пробиват път към все повече женски гардероби, а през 1995 дошъл и моментът да се изкачат на небосклона. Това става, когато Victoria's Secret провеждат първото си официално шоу и бельото става видимо по непознат дотогава начин.

Модните дефилета на бельо съществуват от 1930 насам, но тогава е било частно търговско представяне, достъпно само за търговците на бельо. След като цял свят вижда, че Хайди и Тайра носят прашки, търсенето на стринга скача многократно. В резултат на пазара се появява голямо разнообразие от материи и цветове. Отделни марки дънки започват да правят изрязани модели, така че да разкриват новото бельо.

Две широко отразени от медиите събития гарантират иконичния статут на прашките:

Първото е заигравката на Клинтън със стажантката Моника Люински. Моника разкрива пикантната подробност, че е съблазнила президента именно с прашките си.

Скоро след това, Бритни Спиърс затвърдява позицията си на най-гореща поп звезда като на наградите на MTV се появява с прозрачни панталони, под които искрят прашки с кристали. Прашките са в своя апогей.

Колко ниско можете да стигнете?

Превъртаме лентата напред с около пет години. Комплекта прашки и дънки с ниска талия става преекспониран.

Дънките са изрязани чак до лонната кост и вече няма накъде да се променят освен талията да започне да се качва нагоре. Изведнъж показващата се прашка става индикатор, че трябва да смените дънките си с такива с по-висока талия.

А за тези от нас, които носят прашки не защото са модерни, а защото не желаят ръбовете на бельото да се очертават, се появява алтернатива: бельо без видими ръбове. Така прашките губят единственото предимство, което са имали пред всички други видове бельо.

Разкрасете задните си части

Подобно на Моника и Бритни, огромен брой жени бяха привлечени от прашките и от това, че минималистичният им вид бе смятан за секси. Но един друг модел набира скорост и започва да се счита за най-еротичното бельо: боксерките са новата мания. Продават се повече от добре и мъжете ги обожават.

Без съмнение, мъжете оценяват факта, че боксерките правят задните ни части неустоими. Пък и трябва да си признаем, ако нямате тялото на Жизел, е малко вероятно прашките да ви стоят така добре. Повечето боксерки имат шев, който минава през средата на дупето, което подчертава извивките и създава илюзията за идеални задни части. Дори боксерките без шев ви придават сексапилен вид, тъй като се подава долната част на бузите на дупето. А мъжете ги намират за възбуждащи, тъй като боксерките оставят място на фантазията.

Кое е последното предимство на боксерките пред прашките? Боксерките не се врязват постоянно в кожата ви и са наистина удобни!