Всеки има различна кожа, била тя суха или мазна, както и различни по размер пори. Малко хора могат да заявят, че кожата им е перфектна. Останалите от нас със сигурност сме си имали работа с черните точки.

Как да ги махате, без да вредите на кожата си и да предизвиквате инфектиране, което само ще доведе до грозни следи. Вижте някои идеи за това как да махате черните точки без да се охарчвате по най-новите продукти за кожа.

Направете разтвор от масло от чаено дърво като смесите 30 гр. вода и няколко капки от маслото. След това намажете необходимите места 2 пъти дневно. Също така можете да сварите вода и да добавите маслото от чаено дърво вътре, след това оставете парата да отвори порите и внимателно изстискайте черните точки. Намажете порите с малко смес от маслото, което има противовъзпалителни свойства.

Друг домашен илач е маската от мед и зелен чай. За приготвянето на маската смесете 1 ч.л. мед, 5 ч.л. загар и 2 ч.л. зелен чай. За да премахнете черните точки нанесете сместа на нужните зони и изчакайте 10-15 минути. Отстранете останалото като измиете с чиста, хладка вода.

Един неортодоксален начин за премахването на черни точки е използването на празното тяло от химикалка, за да се създаде вакуум. Поставете края на пластмасовото тяло над черната точка и натиснете леко с въртящо движение по часовниковата стрелка. Така, черната точка трябва да излезе. След това използвайте антибактериалнен препарат за миене на лице, за да избегнете инфектиране.



Как да премахвате черните точки по традиционния начин и с помощта на продукти за грижа за кожата

Най-популярният и използван метод е използването на нежна четка за скраб, която премахва мъртвите клетки, след което с помощта на пара се отварят порите и накрая се използва ланцет от неръждаема стомана, за да се премахнат точките. Методът е много ефективен, но отнема много време.

Един от най-бързите и лесни начини е с помощта на лентички за премахване на черни точки. Просто трябва да измиете лицето си, да залепите лентичката на носа, брадичката или челото според инструкциите и да я отлепите. Лентичките помагат при повечето хора, но някои смятат, че са ефективни само при Т-зоната на лицето.

Съществуват апарати за почистване на порите с пара. Те са лесни за употреба и обикновено са много ефективни. Машинките работят като постоянно изпускат тънка струя пара върху пората, докато нежно премахва черната точка с вакуум. Повечето апарати дори са водоустойчиви, което значи, че можете да ги ползвате под душа или във ваната, което ги прави много ефикасни и ни спестяват много време.

Как да премахнете черните точки перманентно

За съжаление няма доказан начин за премахването на черните точки веднъж и завинаги. Продуктите за кожа, съдържащи салицилова киселина или химическите пилинги с гликолиева киселина могат ефективно да премахнат точките и да отпушат порите, както и да предотвратят появата на нови черни точки като регулират мазнината на кожата. За съжаление, ако имате акне или големи пори, е много вероятно черните точки да се появят отново.