Здравей, Наталия!

От 5 години живея с приятеля си. По стечение на обстоятелствата се наложи той да замине надалеч. След 1 месец се върна и ми каза, че се е запознал с друга жена, с която е имал интимни отношения и продължава да има. Каза, че е влюбен и че я обича. Ние никога не сме имали сексуални проблеми и винаги всичко е било наред. Доста свободно сме говорили за всичко.

Въпросът ми е: Как е възможно за такъв кратък период от време да твърдиш, че си се влюбил в друга? Как мога да го върна?

P.S Той иска да се чува с мен и настоява да живея в жилището му. Не мога да го разбера…

Предварително благодаря за вниманието!


Здравейте,

Трябва да знаете, че е напълно възможно човек да се влюби от пръв поглед. Влюбването не изисква никакво време!

Но първо искам да направя разлика между влюбеност и любов. Това са две различни неща.

Влюбеността е неосъзнат процес, който не зависи от човека. Ти се влюбваш, но не можеш да го контролираш. Влюбването обикновено е свързано със сексуално привличане. През този период човек прави много необмислени и импулсивни постъпки. Обаче този период има край. Той продължава от три месеца до три години и може или да премине в любов, или в разочарование.

Ако този човек е, както се казва, роден за Вас, той ще се върне. Сега не му разигравайте драми и не се опитвайте да си изяснявате отношенията - това само ще доведе до конфликти и още повече ще го отдалечи от вас.

Дайте му време да преживее онова, което му се случва. През това време започнете да се занимавате със себе си. Разширете кръга от приятели, пътувайте, развивайте своята женска енергия, посетете курс по йога… Вашите тяло и глава трябва да бъдат заети с някакви действия, иначе рискувате да се побърквате от мисли и тревоги за него.

Намерете спешно храна за мислите си!

Точно в такива кризисни моменти човек може да преоткрие себе си! Четете, съветвайте се с близки и професионалисти…, и му простете. На сила няма как да го задържите до себе си.

Може би тази раздяла ще се окаже полезна и съдбоносна за Вас самата. Може това да е нужният преход към Вашата нова любов и нов живот.

Вселената е много по-мъдра от нас и винаги ни праща изпитания, от които имаме нужда.

Всеки човек е свободен. Не можем да притежавам никой, освен себе си. И понеже сега имате голяма нужда от любов, вземете обич от самата себе си и от своите близки и роднини. Кажете им, че имате нужда от помощ и подкрепа.

И не обвинявайте приятеля си. За всичко, което се случва, сте отговорни и двамата. Нито Вие, нито той носите цялата вина за случващото се. Приемете, че се случва това, което трябва да се случи.

Опитвайте се запазите себе си и не се обричайте на нещастие.

Желая Ви щастие и сила!

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.