Наричат гримьорката Боби Браун (Bobbi Brown) гуру на красотата.

Не без основание тя е сред водещите творци, създаващи изящно изкуство със средствата на декоративната козметика.

Винаги сдържана и пестелива, натурална и женствена – това е нейният запазен стил.

Сега ще ви представим 10 стъпки за постигане на прекрасен ежедневен грим, представени от самата Браун.

Цветовете на грима в случая са подходящи за дами с по-мургава кожа и тъмни коса и вежди, но техниките и последователността на поставяне на макиажа е вобщовалидна за всеки тип.



Преди да започнете с гримирането винаги поставяйте върху лицето си овлажнител и околоочен крем, които ще предпазят и омекотят кожата ви.

Коректор



За да премахнете тъмните кръгове под очите използвайте коректор.

След това повторете с течен коректор и заличете всички останали червени или тъмни петна по кожата.

Фон-дьо-тен



Нанесете тънък слой фон-дьо-тен само върху участъци, които имат нужда да бъдат слети с основния цвят на лицето ви. Използвайте за целта пръстите си или гъбичка.

Пудра и Бронзант



С голяма четка разнесете малко количество пудра върху лицето си. Нанесете бронзова пудра или перли върху скулите, челото, носа и брадичката, за да им придадете топлина.

Руж



Усмихнете се и нанесете мъничко руж върху бузките. Разнесете назад към ухото, за да омекотите цвета.

Червило или Гланц



Използвайте неутрален и естествен тон за червилото или гланца си. Цветът е най-добре да бъде с 1 тон по-тъмен от този на устните ви.

Молив за устни

Нанесете молив едва, след като сте нанесли цвят на устните си. Така ще избегнете напластяване на грима и устните ви ще изглеждат по-естествени.

Вежди



Подчертайте веждите със сенки, чиито цвят е същия като този на косата ви. Започнете от вътрешния ъгъл на веждата и следвайте естествената й форма. За да омекотите цвета, попийте леко с гъбичка за пудра.

Сенки за очи



Върху целите клепачи и непосредствено под веждите нанесете светли сенки. С помощта на малко по-тъмен цвят сенки подчертайте долния клепач и клепача върху очната ябълка.

Очна линия



С тъмни сенки подчертайте окото в основата на миглите. Ако искате можете използвате и обикновена очна линия или молив за очи, но със сенки ще постигнете по-траен цвят, особено ако преди нанасяне навлажните четката.

Спирала



Извийте миглите си и нанесете спирала в посока от корените към върха на косъмчетата.