Лека кремообразна супа, овкусена с дафинови листа. Съдържащите се в нея мляко, сусамово семе и сурови бадеми са добър източник на калций.

Необходими продукти:

500 мл нискомаслено прясно мляко

10 г (2 сл) обезсолен зеленчуков бъльон

1 чл зехтин или сусамово олио

500 мл вода

160 г (средна по размер глава) едро нарязан червен лук

4 дафинови листа

1 кг едро нарязан карфиол

30 г смлени сурови бадеми

1 сл сусамово семе и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

Поставете млякото, бульона и водата в голяма тенджера.

Добавете лука, дафиновите листа и карфиола. Поставете да се вари.

Захлупете тенджерата и остаеете да се вари на бавен огън в рамките на 20 минути.

Когато зеленчуците омекнат, свалете от огъня и ги пасирайте до получаване на еднородна смес.

Върнете съдържанието в тенджерата и добавете смлените бадеми. Добавете сусама, растителната мазнина и индийско орехче на вкус.

Разбъркайте и сервирайте.