Маникюрът на идния сезон пролет-лято 2011 г. трябва да съответства на модните течения в аксесоарите – т.е. да е ярък, ефектен и позитивен!

Красивите ръце и нокти са важен елемент от образа на съвременната жена. При промяна на стила и цветовата гама на дрехите е необходима и промяна в дизайна на ноктите – модата важи за всички елементи от образа.

Основна особеност на модния маникюр през сезона пролет-лято 2011 ще е тенденцията към намаляване на дължината на нокътя. На мода са късите нокти и това е естествено и удобно.

Модерните цветове на лака за нокти са бял, сив, шоколадов, бежов, пастелни тонове, както и ярки цветове “металик” – червен, син и др. Изключително актуални са лаковете, които наистина наподобяват метал – сребро, злато или мед.

Дизайнерите ви препоръчват да съчетаете яркия маникюр с пастелни и неутрални нюанси в облеклото, а белият, сив и пастелен лак с неонови тонове на тоалета.

“Луният маникюр” е все така актуален – на ноктите се отбелязват с друг цвят полумесеци, най-добре е цветовете да са контрастиращи. Можете да украсите един от ноктите си с монограм – това ще е стилен щрих върху маникюра ви!

За сезона пролет-лято 2011 ще е актуален маникюрът “дъга”, в който цветът градира от много светъл лак на първия пръст до много тъмен на петия.

Друг хит на сезона са матовите лакове. Свикнали сме с лъскави и метални повърхности на лака, докато при тези с матов ефект няма никакъв блясък. Цветовата им гама е неутрална и включва и всички оттенъци на бежовото и сивото.

Яркият връх на нокътя също е на мода, препоръчително е да се използва контрастен цвят.



Друго модно течение на сезона е поп-арт-графиката. Върху ноктите се изписват рисунки, съответстващи на модните щампи по дрехите за сезона пролет-лято – симетрични точки, карета и райета, ориенталски орнаменти. През лятото особено оригинално ще изглежда маникюр, който да наподобява цветовата гама и рисунъка по дрехите ви или по банския ви костюм. По време на лятната отпуска можете да си позволите всички волности, които ви се забраняват от служебния дрес-код!

За тържества и партита ще е актуален маникюрът с изкуствени камъни, както и с картинки с холографски ефект – това е най-новата модна тенденция и стои изключително красиво.

Лятото е сезонът на цветята, затова “цъфтящите” мотиви ще са особено популярни през съответните месеци.

Има варианти на дизайн за нокти, съобразен с определено събитие – спортни първенства или “Джулай морнинг”. В този случай десенът на маникюра трябва да съответства на мероприятието. Спортните фенове могат да украсят ноктите си с цветовете на българското знаме, а за “Джулай морнинг” подходящи ще са пъстри мотиви в стила на хипи-културата от 60-те години.

Дизайнът на маникюра е въпрос на личен избор на всяка жена. Не бива обаче да забравяте, че модерният маникюр ще ви направи да изглеждате по-млади. Изберете си стилен дизайн и бъдете винаги млади и красиви!