Най-често в домашната грижа за кожата се използват лимонов сок, мед, кисело мляко, гроздов сок…

Освен това се забъркват всевъзможни скраб мехлеми с помощта на захари и орехови черупки.

Но сега ви предлагаме да изпробвате пилинг ефекта на добрия стар наш познайник – кафето.

По лицето и тялото се натрупват мъртви клетки, които трябва да бъдат отстранени, за да се очистят порите и кожата да може да диша свободно.

Един от най-лесните начини да направите това е като използвате утайката от сутрешното ви кафе.

За тези от вас, които са с много чувствителна или суха кожа, добавете мъничко хидратиращ крем или зехтин, разбъркайте и сместа е готова.

Пилингът с кафе може да се използва както за грижа за лицето, така и за цялото тяло. Вземете от сместта в дланта си и с кръгообразни движения масажирайте с нея кожата на тялото. Това много помага и в борбата с целулита.

Остатъците от кафе по тялото измийте с топъл душ, а след това нанесете хидратиращ крем. След няколко процедури ще забележите, че кожата ви е станал много по-мека, пишат от ezine.bg.

В кафето се съдържат мазнини и протеини, масла, органични киселини, витамин Б. Тези полезни елементи предпазват от преждевременно стареене на кожата и спомагат за възстановяването на нейната еластичност. Омекотява, хидратира и осигурява противовъзпалителен ефект.

Пилинг-процедурата с кафе не е препоръчителна за хора, които страдат от инфекциозни, възпалителни заболявания на кожата, гъбични увреждания или хора с алергии към кафето.