Неизбежно се оформя списъкът с пролетни тенденции за 2011, които направиха модата за пролетта толкова уникална и незаменима.

1. Завръщането на широките панталони — за някои от нас, панталоните с висока талия и широк крачол никога няма да си отидат от модата. Така че, когато ги видяхме да се появяват буквално на всяко ревю от Модните седмици по света знаехме, че тези кройки вдъхновени от седемдесетте се завръщат с гръм и трясък.

2. Глад за оранжево — манго, зряла тиква, портокал, какъвто и плод да ви се дояжда, дръзкото оранжево е една от най-вкусните и горещи тенденции. Дали е комбинирано с бяло при Марк Джейкъбс или с ботушките за лоши момичета на Крис Бенц тази наситена палитра ни кара да се чувстваме свежи отново!



3. Футуристично и милитъри — трябва да отдадем специални почести на Виктория Барлет, че пося семето на тази тенденция, когато за първи път лансира линията си VPL през 2003-та. И през този сезон не ни подминава почетната армия от бели или раирани доспехи, които са насочени към по-дълголетна, някак абстрактна идея за традиционните милитъри дрехи от изминалите сезони.



4. Дългата пола —манията по минито, която помете гардероби и дължини през последните години бавно отстъпва на по-достолепните. Пролетното обсебване от полата не се отнася толкова до задръжки, колкото до елегантност и изтънченост. Линиите, които забелязахме при Марк Джейкъбс, Сюно и Банд ъф Аутсайдърс безспорно носят и сериозни политически послания.