Автор
Woman.bg

Напитката, с която жените могат да изместят мъжете

Скъпи мъже: Вероятно е по-благоразумно да пропуснете втората огромна чаша кафе.

Скъпи жени: Изпийте я.

Ново проучване в Англия посочва, че консумацията на кафе подсилва женския мозък, когато жената е под стрес. За нещастие на мъжете, според изследователите от университета Бристол, кафето има обратния ефект при тях.

Участниците в проучването консумирали кафе, след което били подложени на стрес, който включвал трудни пъзели, проверка на паметта, провеждане на преговори. В края на опита участниците трябвало да изнесат презентация пред публика върху определена задача. На част от изследваните било дадено безкофеиново кафе преди тестовете.

Оказало се, че умствените способности на мъжете са се влошили силно от приемането на голяма доза кофеин, заради който са се справяли по-бавно с пъзелите и с вземането на решения. Кофеинът оказал влияние и върху паметта им.

Жените, които консумирали кофеин, обаче са се справили с пъзелите с цели 100 секунди по-бързо, което накарало изследователите да смятат, че това ново откритие може да има широки приложения при провеждането на срещи и взимането на решения в глобален план..

Някога виждали ли сте жена-феномен с чаша кафе на работното си място в реалния живот?