Мишел Фан става световно известна по един на пръв поглед „несериозен” начин. Тя е дете на виетнамка и американец, учи приложно изкуство, има си любим заек и обожава да снима видео клипчета с личната си камера.

Всичко започва на 18-ти юли 2008г., когато Мишел пуска първия си клип-туториал, в който стъпка по стъпка представя лек дневен грим.

Младата американка публикува в интернет пространството общо 130 клипчета, които са били гледани малко повече от 350 000 000 пъти. За една година тя се превръща в най-търсената жена в YouTube.

През януари 2009г. страницата на Мишел Фан се превръща в нечуван по посещения видео-блог, заради специалната си демонстрация на гримът на Лейди Гага от песента Bad Romance. Тя използва специални ефекти, за да покаже как чрез програма могат да бъдат увеличени очите, придобивайки анимационен вид досущ като този от клипа на Гага.

Мишел се е появявала в множество списания, където е била канена да води собствена рубрика за грим, работи като гримьор за ревютата на Chris Benz, Lancome я правят свой говорител, а отскоро създаде и благотворителен канал Ricebunny, където пуска видеа, отразяващи ежедневието й.