Латексът вече излезе от тъмните стаички в сексшоповете и се качи на осветения от мощни прожектори подиум.

При това не говорим за палавите костюмчета на стюардеси и медицински сестри, използвани от българските фолкпевици като сценично облекло в съвсем недалечното минало. Материалът, който наред с кожата, капсите и шиповете бе най-голямата емблема на садо-мазото, вече е със закачлив привкус на плодов шербет. Не само дрехите, но и обувките, коланите и чантите цяло лято ще лъщят в апетитните цветове на лимона, кивито, ягодите и кайсиите, пише в. "Монитор".

Как изобщо е възможно това? Питайте Кейти Пери – поп звездата, която може да видите по-често с лилава перука, отколкото със собствената й коса, и която има навика да се катери по огромни захарни пръчки в клиповете си. Известната с комикс стила си на обличане изпълнителка успява да "захароса" всичко, до което се докосне, включително и дрехите.

Дизайнерският екип, който работи за нея, доста често изпълнява поръчки за любимите й латексови роклички - ту на сладоледени фунийки, ту на стилизирани сърчица, ту на палмови дръвчета или пък на нотички. Заради футболен мач между Щатите и Обединеното кралство пък Кати си уши аутфит с принтове от американското и британското знаме. Заради това, че постоянно се появява в този вид както на сцената, така и на червения килим, певицата си спечели прозвището Принцесата на латекса.

Именно благодарение на Кейти Пери латексът изчисти реномето си на тъкан на разврата и дори и най-тузарските модни къщи посегнаха към него в последните си колекции. Aктуалната пролетно-лятна линия нa бастионa на луксозните аксесоари Furla например се казва Candy Bags. Бонбонените чанти са с изчистен дизайн, който да не отклонява вниманието от бляскаво-прозрачната материя - специален вид PVC. Процесът на производството му включва използването на не само революционна технология за изработка на гумения материал, но и традиционното ушиване и ръчно изработване на елементи. Най-големият коз, разбира се, са цветовете - толкова сладки и сочни, че буквално предизвикват слюноотделяне във всяка модна поклонничка.

Серията се допълва от Барби обувки с панделки в екстравагантни съчетания като жълто-зелено с кобалтовосиньо, както и циклама с черно.

Още от шантавите тоалети на Кейти можете да видите в нашата Галерия

Източник: "Монитор"