Някои хотели сами по себе си представляват произведения на изкуството, а в други се съхраняват потресаващи колекции на известни художници – от Джовани Тиеполо до Анди Уорхол.

В поредица от материали ще ви представим десетте най-интересни арт-хотела, които са се прочули по цял свят с експозициите си.

Bellagio (Лас Вегас, САЩ) – пет звезди

Известният скуптор Дейл Чихули, работил със стъкло, е създал за хотела 2000 стъклени цветя, направени ръчно. Те образуват невероятна цветна мозайка, разположена високо под тавана в приемната зала.

Bellagio има и собствена картинна галерия, където целогодишно се провеждат изложби с входни билети на символична цена.

В момента в хотела са представени творбите на 12 съвременни художници и 7 архитекти, които са участвали в промяната на облика на Лос Анджелис.

Хотел Bellagio има още казино и спа център, освен това предлага известното фонтан-шоу. Луксозният хотел в Лас Вегас разполага елегантни стаи с мраморни бани. В Cirque Du Soleil редовно се изпълняват концерти.

Голямо разнообразие от заведения за хранене се предлага, включително и френско-испанските менюто на Picasso и японските ястия на Yellowtail. Изискани бутикови магазини и нощни клубове също са в рамките на хотела.

Хотелът разполага с впечатляващите 3933 стаи.

Още снимки от хотела можете да видите в нашата Галерия