Докато във Великобритания, например, са популярни бебешките погачи, на които обаче бебето все още не присъства, то в Америка една нова мода набира все по-голяма популярност.

Техните събирания в чест на задаващия се бебок се наричат Gender Reveal Party и имат за цел да разкрият пола на мъничето.

В какво точно се състои въпросното парти?

Щастливите родители правят своето поредно посещение при чичо доктор, който проверява на ехографа какъв е полът на бебето (това се прави след 20-тата седмица, разбира се).

Без да издава пола на бебето докторът записва на листче дали се задава момченце или момиченце, а родителите от своя страна предават тайната информация на баба, на близък приятел или директно на сладкаря, от който ще поръчат тортата за партито.

В деня на празненството тортата се доставя, като външната й декорация по никакъв начин не подсказва дали е предназначена за момче или момиче.

Не така стоят нещата с вътрешния блат, обаче! Той е или розов, или син!

Следва най-важната част от събитието, на което са се събрали всички близки приятели на младото семейство и трепнат в очакване.

Всеки дава своето предположение за пола на бебето, като така интригата около най-важния въпрос за деня се задълбочава.

Накрая бъдещите мама и тати разрязват заедно тортата и… Опааа, изненада! Ако е син блатът или кремът в тортата, значи е време да се готвят за момченце, а ако всичко е в розово, тогава малка красавица е на път.