Едно нещо със сигурност може да се каже за новото видео на Бионсе, чийто режисьор е небезизвестният Франсис Лорънс, и то е, че лентата към песента “Run The World (Girls)” прикова погледите на целия свят и за миг Лейди Гага остана някъде в сянката на r&b Кралицата.

Бионсе се завърна по-борбена и секси от всякога, макар упорито да се дискутира въпросът за поведението й в клипа. Бурните танци, смесица между африкански традиционни движения, рага-денсхол чупки и дори мотиви от ирландски танци се изливат през екрана с пълна сила.

И все пак, откакто Бионсе излезе в едногодишна почивка, не се намери кой да я замени, а камо ли измести от денс сцената. Разкрепостена, бурна и несъобразителна, такава си беше и такава си остана.

Голямо впечатление направиха тоалетите й във видеоклипа, които се оказаха едни от най-скъпите модели от колекциите на големите имена в модата.

Стилист на певицата и танцьорките е Тай Хънтър, който с помощта на асистента си Ракел Смит са изградили един пищен и красив свят на Принцеси Воини.



По лично желание на Бионсе сцената с лъва в началото на клипа представя Кралицата с верните си последователки облечени в котюр тоалети. Червената рокля от есенно-зимната колекция на Alexander McQueen излиза право от гардероба на певицата. Дългите ботуши със златен ток са от същата колекция и носят името Alexander McQueen Grinling Gibbons.



Това не е единствена дреха, която не е специално заета за снимките на клипа.

Всъщност, всяка една от танцьорките от въпросния кадър с лъва е облечена в рокля от личния гардероб на Бионсе.



Уникалната корона върху главата на Бионсе е дело на Erickson Beamon и била направена в последния момент по поръчка на стилиста Тай Хънтър и художествения директор на клипа Джинки-Ахмед Тайли.



Сцената с встъпителния танц, в който Бионсе прави онези стряскащи движения с раменете, може да се похвали с поръчков тоалет, включващ златна огърлица Giuseppe Zanotti, бутиково елече от младия дизайнер Brian Lichtenberg, черен костюм с бюстие и панталонки от Norma Kamali и страхотни обувки на Alexander Wang.



Преминаваме към визията й в пустинята, където са заснети едни от най-впечатляващите сцени в клипа.

С красива бяла рокля от котюр колекцията на Givenchy за Пролет 2011 Бионсе укротява две хиени, вързани на дебели вериги.



Златната метална къса рокля, която е може би най-запомнящият се аутфит в пустинните кадри, е на Gareth Pugh, както и имитиращите стъкло обувки.

Бижутата върху ръцете й са дело на Laruicci. Дизайнерката, която е изработила тези украшения за пръстите е работила с Бионсе и за клипа й „Why Don’t You Love Me”.



И още една визия в пустинята представя страхотната черна рокля от котюр колекцията на Jean Paul Gaultier за Пролет 2011.



Най-известната рокля от клипа (тази, с която Бионсе позира и върху обложката на сингъла) е жълтият модел с бродерии от миналогодишната есенно-зимна колекция на Emilio Pucci. Гладиаторските ботуши са на Sergio Rossi.



Зелената рокля от последната сцена в клипа е отново на Emilio Pucci. Дизайнерът я изпратил специално за снимките на Бионсе, макар в същия ден да е била обещана за фотосесия на Vogue.


По време на обличането обаче, на десния блестящ ръкав се отворила дупка. Стилистът на Бионсе взел решение да отреже ръкава, а след снимките така и не го зашил отново.