Ноктопластика или лак?

Зависи от предпочитанията. Но за красиви ръце на бала е препоръчително да се посети предварително маникюрист, който ще се погрижи за кожичките и кожата на ръцете, ще уеднакви формата и дължината на ноктите, ще препоръча подходящи продукти за продължаваща грижа вкъщи.

Лакът за нокти позволява да се сложи в последния момент и е ценово най-достъпният вариант (между 20-30 лв). Но изисква добре поддържани и изглеждащи нокти.



Ноктопластиката (гел или акрил) издържа доста време и е добър вариант за момичета, които искат да имат дълги нокти за бала, а принципно нямат такива. Или харесват маникюри със сложни декорации и форми. Ценово е най-скъпият вариант (40-100 лв), но позволява момичетата да се гордеят с нокти, каквито никога не са имали.

Добър вариант е Shellac: може да се сложи по-рано, издържа като гел (14 дни) и няма да се развали за вечерта. Позволява всякакви декорации и рисунки. Изисква добре поддържани и изглеждащи нокти. Средна цена (25-35 лв).



Има ли процедури, с които можем да направим маникюра си перфектен за бала?

За да имаме винаги красиви ръце е добре редовно да се посещава маникюрист, който професионално да се грижи за кожата на ръцете и ноктите, да дава съвети и да препоръчва подходящи продукти за продължаваща грижа вкъщи.

Все пак преди бала е добре да подхраним кожата на ръцете си с крем за ръце. Той трябва да съдържа витамини и хранителни вещества, които да предпазват и хидратират кожата на ръцете.

Можем да се погрижим и за кожичките със крем, който предотвратява образуването на странични кожички в нокътния канал. А самите нокти можем да подхранваме ежедневно с масло, което има уникална проникваща формула за ефективно подхранване на ноктите и кожата около тях.

Маникюрът трябва ли да е един и същи цвят и вид като педикюра?

Не е задължително, но трябва да бъдат умело съчетани както с цветовете на тоалета и грима, така и между себе си. Добро съчетание е с лек, светъл маникюр и ярък педикюр. Много актуален този сезон е маникюр-бижу. Кристали, перли, камъчета на 1 или 2 нокътя ще създаде изумителен ефект.

Освен порцелановия цвят другият акцент на сезона е урбанистичният маникюр в къса рязка форма и модерна шикозност. Цветовете са интерпретация на града - дълбоки, бисерни нюанси, преливащи към черно; лъскави, почти графични нюанси. Тези нокти допълват перфектно модерната елегантност в колекциите на световни дизайнери като Phillip Lim, L.A.M.B, The Blonds и др.



Кога да си направим маникюра и педикюра - в същия ден на бала или не?

В последния момент не е препоръчително, защото може да се развали или да размислим за цвета и трябва да имаме време за реакция.

Съветите са от Надежда Янкова, сертифициран Education Ambassador към CND и Интеркозметик.