Ако си падате по-нестандартни хотели и хотелски стаи, то какво ще кажете за идеята да прекарате една нощ в канализационна тръба?

Компанията Parkhotels е създала хотелски стаи в части от огромни канализационни тръби, които са разположени в обществени паркове в Германия и Австрия, съобщава Relaxnews, цитиран от inews.bg

Въпреки че не са толкова комфортни колкото другите хотели, те компенсират с простия си дизайн и с това, че са съвсем различни от обичайните представи на туристите.

В центъра на всяка една тръба е поставено удобно двойно легло, а едната стена на всяка от хотелските стаи е декорирана, докато другата представлява заключваща се врата.

За да влязат в цилиндричните хотелски стаи, гостите трябва просто да се наведат и да лазят, докато се озоват вътре. Лошата новина е, че пространството е толкова малко, че няма място за допълнителен багаж.

Единствените предмети в тези тесни помещения са лампа, контакт и резервни одеяла и чаршафи, в случай че на някого му стане студено.

За да избегнат пристъпите на клаустрофобия, създателите са се погрижили да направят малък прозорец във всяка от тръбите.

Най-интересното обаче е, че няма фиксирана цена за нощувка в "странния хотел". Гостите са поканени да платят толкова, колкото могат, като единствената цел е да подкрепят иновативния проект.

Интересният дизайн е дело на австрийския художник Андреас Щраус, а хотелът е отворен в периода между май и октомври.

Резервации могат да бъдат направени и онлайн, като единственото, в което трябва да се уверите, преди да отидете да нощувате там е, че тръбата ви няма да започне да се търкаля по хълма през нощта.