Искате да впечатлите всичките си приятели? Поканете ги на барбекю и ги изненадайте с това нетрадиционно ястие...

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
50 грама кедрови ядки
140 грама ориз
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
350 гр
зеленчуков бульон
1 връзка пресен лук, ситно нарязан
140 грама чери доматки, разрязани наполовина
150 грама
нарязана на ситно Моцарела
140 грама Горгонзола
по една шепа магданоз и босилек, нарязани на ситно
3 червени и 3 жълти камби
кухненски конец за връзване

Начин на приготвяне:

1. Направете плънката: загрейте зехтина в тиган с капак и запържете кедровите ядки. След като леко се препекат, добавете ориза и го пържете докато стане като стъклен. Добавете чесъна, след него бульона и оставете да заври. След като кипне, сложете капака и оставете да ври за около 10 минути, докато оризът стане мек. Махнете от огъня и след като се поохлади, добавете пресния лук, чери доматките, Моцарелата, Горгонзолата, магданоза и босилека. Оставете готовата плънка да изстине.

2. Подгответе камбите: срежете ги около дръжките и след това на 2 равни половинки по дължината на камбата (вижте снимката по-долу). Изчистете от семките.

3. С лъжица сложете от плънката в камбите, като внимавате да не ги препълните.

4. Вземете около един метър кухненски конец и го увийте няколко пъти около дръжката на камбата и пристегнете. След това завържете краищата около камбата (вижте снимките по-долу).

6. Печете на умерено топла скара за 15-20 минути. Обръщайте внимателно камбите, докато покафевеят равномерно. Не се притеснявайте, ако конецът се скъса или камбите се разделят твърде много - увийте ги в парче фолио и ги допечете.