Автор
Woman.bg

Приказна кралска сватба обвита в тъмен облак от слухове

Тази година станахме свидетели на две кралски сватби.

След като принц Уилиям се омъжи за Кейт Мидълтън и тя стана любимка на медиите за секунди, през уикенда принцът на Монако Албер направи своя съпруга Шарлийн Уитсток.

Шарлийн е дамата, която плени сърцето на най-желания ерген в Европа. Тя е детска учителка по професия и олимпийска шампионка по плуване.

Двамата се запознават през 2000 г. на състезание по плуване, заживяват заедно през 2006 г., година след като Албер се възкачва на престола на Монако. На 23 юни 2010 г. принцът най-после се решава и предлага брак на половинката си.

Шарлийн е родена в Южна Африка и е с цели 20 години по-млада от съпруга си. Принц Албер се реши да се ожени на 52-години.

Двамата сключиха граждански брак на 1-ви юли, църковната церемония пък се състоя на следващия ден.

За първата церемония Шарлийн се бе спряла на доста строг костюм в бледо синьо, дело на Карл Лагерфелд.

За църковния си брак принцесата бе облечена в бяла копринена рокля на Джорджо Армани, украсена с 30 000 скъпоценна камъка, 40 000 кристали Сваровски и 20 000 седефени перли. За изработката й са били нужни 2500 часа.

Шарлийн Уитсток е втората “жена от народа“, която ще се качи на престола на Монако след холивудската звезда Грейс Кели – майката на принц Албер, загинала трагично в автомобилна катастрофа през 1982 г

Веднага след церемонията, приказната кралска сватба бе засенчена от тъмните облаци на миналото на младоженеца.

Принц Албер е известен с многобройните си интимни връзки. Сред завоеванията му влизат Брук Шийлдс и Клаудия Шифър. Освен това принцът има няколко извънбрачни деца. Те, обаче не могат да претендират за короната, тъй като престолонаследникът трябва да бъде роден в законен брак. Сватбата на принца е последната надежда на поданиците на Монако да се сдобият с нов законен владетел.

Таблоидите гръмнаха с новината, че Шарлийн се е опитала да избяга цели три пъти от сватбата си. Подробности относно интересната случка, можете да откриете тук

Вижте фотогалерия:

Шарлийн и Албер си казаха ''да''