В съвременния свят всичко се променя и развива със светкавична бързина.

Учените от големите компании и дизайнерите непрекъснато се стремят към подобрения, които адаптират към темповете на обществото. Практиката показва, че тези метаморфози често имат една простичка цел – да спестяват време. Четката ни за зъби е с батерии, затопляме водата за сутрешното кафе за секунди с електрическа кана ... Скоро ще бъде възможно да спестим още 30 секунди дори от обуването на обувките си.

Идеята на дизайнерите на Fully Open Shoe е не само да създадат обувка, чиято горна част липсва напълно. В същото време тези обувки се закрепят здраво за крака ви, не падат и не се хлъзгат докато ходите.

Спестяването на време, обаче не е единствената цел на разработчиците. Първите такива обувки ще бъдат предназначени за хора, страдащи от ишиас, болки в гърба и ставите. При хора с подобни проблеми дори нещо елементарно като обуването на обувки може да предизвика болка и дискомфорт.

Разбира се, възниква логичният въпрос как обувките се закрепват за крака ви? Според обяснението на дизайнерите им вътрешната част на Fully Open Shoe е изработена от еластични синтетични влакна, които се „моделират“ спрямо стъпалото ви.

Ето още няколко интересни вида обувки:

Ярко решение за смели момичета

Би ли обула това: Универсални обувки

Би ли обула това? – Обувки вдъхновени от Мадона

Би ли обула това? - Обувки от слонска тор

Би ли обула това? – Обувки от сирене чедар