Според статистиката 92 % от жените поне веднъж в живота си са симулирали оргазъм. Как да се научите да изпитвате истинско удоволствие от секса, вместо да го разигравате?

Сексолозите са сигурни, че постигането на оргазъм е невъзможно без култивирането на приятните усещания по време на секс. Процесът на постигане на оргазъм при жената е процес на пробуждане на нейната чувствителност, изпитване и натрупване на приятни усещания при дразнене на ерогенните зони, нарастване и засилване на сексуалната възбуда. Общият сбор от всичко това води до „сексуален взрив“ - оргазъм. Така че има само един начин да се научите да получавате оргазъм винаги – да слушате тялото си.

Премахнете бариерите



На практика всички жени имат наложено още от детството предубедено отношение към секса, както и различни сексуални забрани. Припомнете си (най-добре заедно с партньора си) какви табута са ви били набити в главата, например „да се прави секс в кола е неморално“ или „тя е мръсница, щом прави това“. След като откриете личните си бариери, ще ви е много по-лесно да ги премахнете. Можете да си съставите списък от подобни фрази заедно с партньора си, а после да минете безжалостно през него, задрасквайки с молив всички точки, които не отговарят на вашите представи за допустими сексуални практики. Може би пробвайки нещо, което сте зачертали от списъка, ще откриете точно онова, което ви е липсвало.

Бъдете изследовател



Направете си взаимно масаж на стъпалата – ще се изненадате колко е еротично това. По стъпалата има много акупунктурни точки, които отговарят за дейността на различните органи. Размачквайки ги всичките поред, ще постигнете „пълна бойна готовност“ на организма. После вече можете да преминете към други части от тялото.

Спортувайте заедно

Доктор Даниел Морти е сигурен, че съвместната физическа активност спомага за поддържане на либидото. Може да играете тенис, да практикувате йога, да плувате или да тичате заедно. Дори и едно дълга съвместна разходка ще ви сближи – все пак работите над телата си, за да доставите радост на себе си и партньора си. Само не прекалявайте с тренировките!

Поддържайте секс-мускулите си в тонус

При оргазъм се задействат мускулите на таза, кръста, бедрата и коремната кухина. За да бъде удоволствието пълно, тези мускули трябва да бъдат в добра форма.



Немският гинеколог Арнолд Кегел е разработил специална система упражнения за секс-мускулите:

1. Напрягайте и отпускайте мускулите на слабините. Започнете с 10 повторения и постепенно увеличете броя им до 50. Можете да правите това упражнения винаги и навсякъде, тъй като то не е видимо за околните. Изпълнявайте го например карайки кола, седейки зад бюрото в офиса или возейки се в градския транспорт.

2. Напрягайте същите мускули бързо, а после ги отпускайте бавно, правейки до 10 „спирки“ за едно отпускане.

3. Правете серии от бързи свивания и бързи отпускания.

4. Свивайте мускулите много бавно, , усещайки доколко дълбоко стига напрежението във влагалището, а после отпускайте бързо.

Прости упражнения с фитнес-топка:

1. Седнете върху топката и правете кръгови движения с таза в различни посоки.

2. Седнете върху топката и редувайте повдигания ту на едното, ту на другото бедро.

3. Легнете по гръб със сгънати в коленете крака и опрени в пода стъпала. Бавно отпускайте коленете надясно, докато не докоснат пода. При това завъртайте главата си в обратната посока. Повторете няколко пъти от всяка страна.



Дайте си почивка от секс

Този съвет може да ви се стори странен, но и той работи. Понякога жената има твърде исоки очаквания от секса и затова не успява да се отпусне. А без релаксиране няма възбуда. Пробвайте просто да изкарате една романтична вечер с партньора си, уточнявайки предварително, че не е задължително да стигнете до секс. Това ще върне спонтанността в отношенията ви, а тя винаги има положително влияние върху либидото (както неговото, така и вашето).