Да изглежда като Никол Шерцингeр вероятно е мечта на не една жена по света.

Самата Никол обаче споделя пред списание Shape, че тялото, което познаваме днес е резултат от движение и никакви заблуди от рода на „фигурата е въпрос на гени”.

Добре балансирана диета в съчетание с план с упражнения е тайната за великолепно тяло, която певицата „изповядва” от години.

В интервюто, което Шерцингeр дава за декемврийския брой на списанието, става ясно, че тя са подлага на режим от 14-годишна.

Според нея годините на усилена работа и внимателна грижа за организма дават своето отражение в момента, когато е вече на 33 години.

„Отне ми дълго време, докато постигна това. Започнах да практикувам джогинг и да броя калории, когато бях едва на 14. Била съм на всяка диета, която можете да си представите. По времето, когато бях в The Pussycat Dolls се мерех постоянно. И този навик се превърна в мой враг, защото забелязах, че колкото повече спортувам, толкова по-тежка ставам. Чак сега, когато съм на 33, разбрах, че е по-добре да сляза от кантара и да се ориентирам по дрехите си. Научих се да приемам тялото си и да го обичам.”

Никол споделя още, че перфектният баланс между здравословното ядене и упражненията ти позволява да задоволяваш нуждите си от вкусни наградки.

„Когато наистина искам да задоволя апетита си, се обръщам към корените си. Родена съм в Хаваи и обожавам изсушена риба тон в соев сос, свинско, бананови палачинки с кокосов сироп и полети с шоколад ядки макадамия. Боже, мога да кача 5 килограма само докато си мисля за тези храни!”

Певицата казва, че яде задължително по 3 пъти на ден (закуска, обед и вечеря) независимо колко натоварен е графикът й за деня.

„Всъщност, аз ям много! Дори с откачения ми график успявам да не пропускам хранене. Обикновено закусвам с рохки яйца, пушена сьомга и филийка пълнозърнест хляб; резени различни зеленчуци и плодове за обяд; риба или пиле с ориз и сурови зеленчуци за вечеря.”

И ако се чудите какво толкова спортува Никол, то едва ли ще останете изненадани. Тя прави онова, в което е наистина добра – танцува.

„Показателен е периодът непосредствено преди турне или снимки на ново видео. Хвърлям се с пълна сила в подготовката и всеки излишен килограм просто се стопява неусетно. Но, за да съм напълно откровена, винаги си помагам с упражнения за ръце и корем.”