Искате красив и изящен маникюр, но ноктите ви растат бавно, разслояват се и се чупят.

Плочката на всеки един пръст е в различна фаза на растеж, защото подравняването означава да отрежете всички до дъно. Това означава, че или в организма ви липсват важни вещества или те не могат да достигнат до нокътя.

Предлагаме ви няколко техники, които осигуряват по-добро подхранване на плочката.

Необходимите витамини, минерали и аминокиселини достигат до ноктите чрез кръвта, затова при хората с лошо оросяване, те изпитват хроничен глад и растат много бавно.

Ако и вие сте от тях, можете да подобрите кръвообръщението, като масажирате редовно основата на плочката около кожичката, съветват от hera.bg

Подобно на косата и ноктите растат по-бързо през лятото. Причината е топлината.

Съответно през зимата и по време на смяната на сезоните, стават сухи, чупливи и едвам помръдват на дължина. Затова не пропускайте да си слагате ръкавици, когато излизате на улицата, а като се приберете у дома правете топла маслена баня. За целта подгрейте в малка купичка зехтин и потопете ноктите за няколко минути. След това не измивайте ръцете, а втрийте слоя масло.

За да останат ноктите твърди и да не се чупят, не ги пилете отстрани. След като стигнат до края на възглавничките им предадете правоъгълна или полуовална форма и ги поддържайте със средна дължина. Заостреният и прекалено дълъг маникюр е изпитание дори за най-здравите нокти и често води до болезнени счупвания и травми.

Лакирането прави дългите нокти по-плътни и устойчиви. Нанесете първо базов слой, след това цветен и накрая топ лак. Противно на разпространеното мнение, не всички подобни продукти изтощават ноктите. Купувайте качествени лакове, които не само щадят плочката, но и допълнително я подхранват с минерали и витамини.