Вторият албум на британската соул певица вече е продаден в над 3,4 милиона копия, с което задмина Back To Black на Ейми Уайнхаус (3,3 милиона) от 2006 г.

Албумът, излъчил хитове като Rolling In The Deep и Someone Like You, не е слизал от топ 10 в чарта на Острова и тази неделя е отбелязал 45-ата си седмица в него. Той дори си е изкачил с няколко позиции напред – миналата седмица той е бил на девето място, а сега е на пето.

Предполага се, че поредният успех на диска е покрай обявяването на шестте номинации на Адел за "Грами", сред които за най-добър албум и най-добра песен на 2011 г. (Rolling In The Deep).

Тази година Адел влезе в книгата на "Гинес" за най-много поредни седмици на първо място в британския чарт, а продажбите на 21 в световен мащаб надхвърлят 12 милиона копия. Успехът й се отрази позитивно дори върху плочите, отбелязали ръст 40 на сто на музикалния пазар. През юли дискът беше обявен за най-успешен от началото на годината в САЩ, пишат от dnevnik.bg

Малко след издаването на Rolling In The Deep кавъри на песента направиха Никол Шерцингер и Лил Уейн, Джон Леджънд, Пати Смит и Linkin Park.