2011 година беше наситена с модни събития – освен традиционните седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано, представили свежи и неочаквани тенденции, случиха се и съдбоносни промени в модните къщи, на бял свят излязоха разкошни колекции и се прочуха нови имена.

Нека си спомним заедно най-ярките fashion-моменти на 2011 година!

Уволнението на Джон Галиано от Dior



Изказвайки в пияно състояние неприятни расистки коментари, модната легенда Джон Галиано предизвика истински скандал и беше уволнен. Вакантното му място се очакваше да се заеме от Марк Джейкъбс, Рикардо Тиши, Александър Венг и други известни дизайнери, но в крайна сметка беше нает Раф Симънс – бившият креативен директор на Jil Sander.

Докато Раф подписва съответните договори, феновете на модата с нетърпение чакат завръщането на Джон Галиано с нов интересен проект.

Колекцията Versace на H&M



Дебютоът на колекцията на Versace за H&M предизвика истинска истерия по света. Тълпи от нетърпеливи почитатели на марката, които досега не можеха да си позволят нейни творения се извиха през магазините на марката. Донатела Версаче се постара и организира звездно ревю, на което с дрехи от нискобюджетната й колекция се появиха звезди като Блейк Лейвли, Джесика Алба, Ума Търман, Зоуи Кравиц, Ема Робътс.

Victoria Beckham – марка на годината



През 2011 г. Виктория Бекъм си направи най-хубавия подарък, раждайки четвъртото си дете – дъщеричката си Харпър Севън. Звездата обаче не забрави и почитателите на дизайнерските й шедьоври и пусна втора линия рокли Victoria Beckham, обещавайки да представи и модна колекция от дрехи за деца. И разбира се старанието и талантът й бяха възнаградени – марката получи званието „Марка на годината“ на връчването на наградите British Fashion Council.

Очаквайте продължение